Topbaş'tan okul servislerine zam açıklaması

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 19:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "(okul servislerine zam yapılıp yapılmayacağı) Bir zam talebi oldu ama Pazartesi günü yapılacak toplantıdan sonra açıklanacak"dedi.

Kore Cumhuriyeti Başkonsolosu Hong Jong-Kyoung bugün saat 15.00'da İstanbul Büyükşehir Belediye'sinde Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a veda ziyaretinde bulundu. Kadir Topbaş, İstanbul anısına Başkonsolos Hong Jong-Kyoung'a plaket verdi. Topbaş, Kyoung ile 3 yıl birlikte çalıştıklarını ve büyük başarılara birlikte imza attıklarını belirtti. Hong Jong-Kyoung ise " Kore'ye dönüş yapacağım. Ama yine İstanbul ve Türkiye için çalışacağım. Kore ve Türkiye arasındaki ilişkileri geliştirebilmek için elimden geleni yapacağım " diye konuştu.

OKUL SERVİSLERİNE ZAM

Görüşmenin ardından Topbaş basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Topbaş, okul servislerine zam yapılmasının gündemde olup olmadığıyla ilgili bir soruya "Bir zam talebi oldu ama Pazartesi günü yapılacak toplantıdan sonra açıklanacak" diye yanıt verdi.

Topbaş, yeni metro hatlarıyla ilgili bir soruya da şu yanıtı verdi:

" İstanbul'un takriben 640 kilometre kadar raylı sisteme ihtiyacı olduğu gerçeği var. Raylı sistemden bahsediyorsak, İstanbulu tamamen kapsayan ve gelecekte İstanbul'daki tüm insanların toplu taşımaları kullanabilir hale getirebilmek arzusundayız. Silivri'sinden Beykoz'una kadar her noktasıyla ilgili bu çalışma yürüyor. Deniz ulaşımı olsun, otobüslerle ulaşım olsun kentlinin kullanacağı duruma getirmek zorundayız ve raylı sistem ayağında da Silivri var. Tabi bu erken bir tarih değil. Daha ileri bir tarihlerde olabilecek bir çalışmadır. Diğer taraftan Devlet Demir Yollarımızın (DDY) banliyö rehabilite çalışması var. Biz bunu Çorlu'ya kadar uzanan bir hat haline getirilmesini arzu etmiştik sayın bakanlığımızdan. Bununda kent içi ulaşımda önemli katkısı olacağını düşünüyoruz. Daha hızlı, konforlu, bugünkü halinden çok daha ileri bir hizmet veren sistem haline geldiğinde İstanbullular daha keyifli yolculuğunu yapabilecekler."

VATANDAŞLARDAN OTOBÜS YOLUNA OLUMLU TEPKİ

Topbaş, Pazartesi günü uygulamaya konulan otobüs yolu uygulamasıyla ilgili bir soru üzerine de şunları söyledi:

" Burada bir deneyim yaptık ve oldukça iyi gözlemledik. Otobüsler gayet iyi bir şekilde seyir edebiliyor. Vatandaşın tercihi de olumlu görmekteyiz. Taksicilerimizi de mağdur etmiyoruz. Bu hattan istifade edebiliyorlar. Halk otobüslerinde biraz bir yavaşlama gördük. Onları takip ediyoruz. Sistem doğru kurgulanır ve doğru çalışırsa kentte önemli bir rahatlık getireceğine inanıyoruz. Biz şehrin iç merkezlerinde metrobüs hattı koyamayız ama bu tarzdaki ayrılmış yollarla çok daha rahat hizmet alabilirler. Ve kentiçi toplu ulaşımda konfor ve kaliteyi getirmiş oluruz. Bu bir tanesidir. Bizim düşündüğümüz 5 hat var. Arkasından diğerleride gelecek. Giderek Avrupa'da olduğu gibi, gelişmiş ülkelerde hatta Amerika'da olduğu gibi otobüs hatlarının oluşturulması doğrudur diye düşünüyoruz. Kent içini rahatlatıcı doğru bir proje olarak görmekteyiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber