Beyoğlu'nda 4+4+4 protestosu

İstanbul Beyoğlu'nda toplanan bir grup, 4+4+4 eğitim sistemini protesto etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 19:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Taksim'den Galatasaray Meydanı'na yürüyen grup, sistemin iptal edilmesini istedi.

4+4+4 eğitim sistemini protesto etmek isteyen yaklaşık bin 500 kişi, Taksim Meydanı'nda toplandı. "Çocuklarımıza, okullarımıza, eğitime geleceğimize sahip çıkıyoruz. 41414'ü durduracağız" yazılı pankart açan grup, İstiklal Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti. Aralarında çocuklu ailelerin de bulunduğu grup yürüyüş boyunca 'Akp elini eğitimden çek', 'Eğitim haktır satılamaz' şeklinde sloganlar attı.

Galatasaray Meydanı'na gelen grup burada bir süre oturma eylemi yaptı. Grup adına açıklamayı bir öğrenci velisi olan Hüseyin Kargın yaptı. Kargın, okulların açılmasına sayılı günler kala Ak Parti iktidarının ülkenin dört bir yanından yükselen itirazlara rağmen 4+4+4 eğitim sistemini dayatmaya devam ettiğini öne sürdü.

Bugün '4+4+4'ü durduracağız' demek için, uyarı eylemlerin gerçekleştirmek için meydanlara çıktıklarını belirten Kargın, "Çünkü çocuklarımıza, bu toplumun geleceğine sahip çıkıyoruz. Çünkü eğitim hakkını savunuyoruz. Akp'nin 4+4+4 sistemi daha uygulanmadan iflas etmiş durumdadır. 4+4+4 eğitim sisteminin hiçbir tutar yanının olmadığını farkında olan Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı çareyi halka saldırmakta buluyor. Kendi tabanında ikna olmadığının farkında, saflaşma yaratmak istiyor." dedi.

Yeni eğitim sisteminin çocuklarının üzerine çökmesine izin vermeyeceklerini savunan Kargın, herkesi yasaya karşı çıkmaya davet etti. Bazı aydın ve sanatçıların da destek verdiği eylem, basın açıklamalarının ardından olaysız sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber