Ardahan Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Yetenek Sınavı yapıldı

Ardahan Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrenci seçimi için düzenlenen özel yetenek sınavı başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 21:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sınav sonuçlarına göre Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Eğitimine toplam 40 öğrenci alınacak.

Ardahan Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Alper Karadağ, Ardahan Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 2012 - 2013 yılı Özel Yetenek sınavına toplam 240 aday başvurduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

"Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu olarak bu yıl ilk defa öğrenci alıyoruz. Çalışmalarımız 2009 yılından itibaren başlamıştı. 2010 yılında resmi olarak kurulmamız tamamlandı ve 2010 yılı sonunda öğretim elemanı düzeyinde yeterliliği sağlamak üzere devam etti. 2012 yılında bu yeterliliği sağladık ve Yök'ten kontenjan talebinde bulunduk ve makul karşılandı. Kırk kişi ilk defa bu yıl Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu, Beden Eğitimi spor öğretmenliği bölümüne alıyoruz.

Adaylarımız şimdi sıkı bir yarış içerisindeler. Bu 40 tane kontenjan'ın 3 tane erkek milli, 2 tane bayan milli, geriye kalan kontenjanın 22 tanesi normal milliliği olmayan erkek adaylardan, kızlardan da 13 tanesi yine milli olmayan adaylar içersinde seçilecek. Eğer milliler doldurmazlarsa kontenjanlarını diğer bayanlar bayanlardan tamamlanacak, erkekler erkeklerden tamamlanacak. Şu anda 240 başvurumuz var. Bugün itibariyle sınavlara başladık ve yarın bitirmeyi düşünüyoruz"

Sınavların tamamen elektronik ortamda ve fotosel cihazı ile yapıldığını kaydeden Karadağ, "Sınavlarda adayların yaptıkları dereceler televizyon bağlantısı ile herkese gösterildi. Böylece herkes kendisinin ve diğer kişilerin aldığı puanları takip edebildi. Sonuçlarına itiraz eden veya tekrar bakmak isteyenlere de yaptıkları dereceler tekrar gösterildi. Yerleştirmede, branş puanı ve koordinasyon puanına ilave olarak bu puanların içinde olduğu, Yüksek Öğretim Kurulu tarafından belirlenmiş olan bir formül kullanılarak sıralama yapılacak. Sıralama ve yerleştirme belli olduktan sonra geçici listeler asılarak, adaylara bir hafta itiraz süresi verilecek ve süre sonunda kesin liste asılacaktır." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber