13. İpsala Çeltik Kültür ve Sanat Festivali başladı

Edirne'nin İpsala ilçesinde bu yıl 13'üncüsü düzenlenen İpsala Çeltik Kültür ve Sanat Festivali başladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 22:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurbağaların yarıştırıldığı festival renkli görüntülere sahne oldu.

İpsala Meslek Yüksekokulu önünde toplanan festival korteji, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Stant ve sergilerin açılışının ardından, Atatürk anıtında İstiklal Marşı okundu.

Edirne Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, festivalin açılışında, Türkiye'de pirinç üretiminin yüzde 70'inin Edirne'de yapıldığını söyledi.

Bu tür festivallerin, ilçenin öz değerlerinin duyurulmasına yardımcı olduğunu ifade eden Can, "Türkiye'de pirincin yüzde 30'u İpsala'da yetişiyor. Bu tür etkinlikler bir ilçenin öz değerlerinin ülkemize ve dünyaya duyurulmasında büyük önem arz etmektedir. Tanıtım, günümüz koşullarında büyük önem arz etmektedir. Ürünün toprağa atılıp sofraya gelmesine kadarki dönemde tanıtımı büyük önem arz etmektedir"dedi.

İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz de çeltiğin ilçedeki en önemli ürün olduğunu belirtti.

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz ise Çeltik Kültür ve Sanat Festivali'nin çeltiğin tanıtımında çok önemli bir yeri olduğunu söyledi.

-Kurbağalar yarıştı-

Konuşmaların ardından, kurbağa yarışması düzenlendi.

Renkli görüntülere sahne olan yarışmada dereceye giren kurbağaların sahiplerine ödülleri Edirne Vali Yardımcısı Can, Kaymakam Gürbüz ve Belediye Başkanı Karagöz tarafından verildi.

Festivalin açılışına Chp Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Chp Edirne milletvekilleri Recep Gürkan, Kemal Değirmendereli, Chp Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, Trakya Üniversitesi Rektörü Yener Yörük ile çevre ilçe ve beldelerin belediye başkanları, sivil toplum örgütüü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Muhabir: İsmail Aliş / Hakan Şahin

Yayıncı: Murat Taydaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber