Bilecik'in düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik'in düşman işgalinden kurtuluşunun 90'ıncı yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 22:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yağcı, mesajında, ata yadigarı kentin Osmanlı Devleti ve Cumhuriyetin kuruluş ruhundan aldığı güçle, muasır medeniyetler hedefinden asla taviz vermeden vatan uğruna canlarını seve seve feda eden kahramanları her zaman olduğu gibi yine bugünde minnetle andıklarını belirtti.

Tarih yolculuğunda altın sayfalardan biri olan ve Bilecik'in düşman işgalinden kurtuluşuna erdiren zaferin, esarete mahkum edilmek istenen millete, kayıtsız şartsız bağımsızlığı ve milli hakimiyeti müjdelediğini ifade eden Yağcı, şunları bildirdi

"Aziz milletimiz ve eşsiz kahramanlarımız, karşısındaki güç ne olursa olsun hiçbir zaman bu vatandan vazgeçilmeyeceğini ve şanlı bayrağımızın göklerden inmeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya ispatlamıştır. En önemlisi de bu galibiyetin mimarı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve her biri cengaver olan silah arkadaşlarından aldığımız ilhamla yarınlara emin adımlarla yürüyoruz. Atatürk'ün üstün dehası, liderlik ve komutanlık yeteneği, muhteşem savaş stratejisi, milletimizin bağımsızlık tutkusu ve ordumuzun cesareti, tarihin ender kaydettiği eşsiz bir zaferi beraberinde getirmiştir. Bilecik'imizde bu destansı mücadelenin haklı gururunu yaşadığımız bugünde Kurtuluş Savaşı'mızın eşsiz kahramanlarını, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere huzurunda tüm şehit ve gazilerimizi, rahmet ve minnet duyguları ile anıyor, kurtuluşa yürüdüğümüz bu güzel günde şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümünü kutluyorum."

Muhabir: Muhsin Arslan

Yayıncı: Mürsel Çetin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber