Ahlat'ın SBS ve LYS başarısı

Ahlat Milli Eğitim Müdürü Zeynel Kılıç, Seviye Belirleme Sınavı (Sbs) ve Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) başarı sağlandığını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 23:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kılıç, yaptığı açıklama, ilk yerleştirme sonuçlarına göre 158 ilköğretim öğrencisinin istediği liselere, 83 orta öğretim mezunununsa önlisans ve lisans programlarına yerleştiğini söyledi.

İlk yerleştirme sonuçlarına göre, Sbs girerek tercih yapan 11 öğrencinin fen liselerine, 11 öğrenci Anadolu öğretmen liselerine ve 136 öğrencinin de Anadolu liselerine girmeye hak kazandığını belirten Kılıç, şöyle konuştu:

"Yapılacak ikinci yerleştirme sonuçlarında, fen lisesi ve diğer liselere yerleşen öğrenci sayılarında artış olacaktır. LYS'de büyük başarı elde ettik. 50 öğrenci lisans, 33 öğrenci de ön lisans programlarına yerleşmeye hak kazandı. LYS sonuçlarına göre Sadullah Gencer Anadolu Lisesi'nden 20 öğrenci 4 yıllık lisans programlarına yerleşirken, Selçuklu Lisesi'nden 15 öğrenci 4 yıllık lisans, 3 öğrenci de 2 yıllık ön lisans programlarına yerleşti. Yine sonuçlara göre İmam Hatip Lisesi'nden 9 öğrenci 4 yıllık lisans programlarına yerleşirken, Çok Programlı Liseden 5 öğrenci 4 yıllık okul öncesi eğitim fakültelerini kazandı. 30 öğrenci de 2 yıllık ön lisans programlarına yerleşmeye hak kazandı."

Kılıç, ayrıca Ahlat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı desteğiyle ilçedeki dershanelerde eğitim gören 52 öğrenciden 18'inin çeşitli eğitim fakültelerine yerleştiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Oktay Bayar

Yayıncı: Berin Arslan Çetin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber