Korsana göz açtırılmayacak

Yaklaşık 2,5 ay önce göreve başlayan İnegöl İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevinç, iade-i ziyaretlere başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 13:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık 2,5 ay önce göreve başlayan İnegöl İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevinç, iade-i ziyaretlere başladı. İnegöl Şoförler Odası, İNSERKOOP, Taksiciler Kooperatifi ve Kamyoncular Kooperatifini ziyaret eden Müdür Sevinç, birinci önceliklerinin okul servisi araçları olduğunu söyledi.

Müdür Murat Sevinç, ilk ziyaretini Şoförler ve Otomobilciler Odası'na yaptı. Oda Başkanı Bahattin Korkmaz, "Müdürümüze yeni görevi tekrar hayırlı olsun. Biz emniyetle direkt temas halindeyiz. Plaka işi, dosya işleri bizim odamızdan geçiyor. Mesaimizin tamamında emniyet görevlileriyle birlikteyiz. Bu tarihten sonra çalışmalarımız daha da sıklaşacak. İnegöl'e geldiğiniz günden beri trafik uygulamaları ciddi ve düzenli şekilde yapılıyor. Bizim de ticari araçlarımızla ilgili bazı noksanlıklarımız vardı, bunları gördük. Bunlar epey bir düzene girdi. Aslında bizim ticari araçlarımız portföyünde çok sıkıntı olan bir yer değil. Biz her yıl okullarımız açılmasına 1 hafta kala bütün servis araçlarını beraber denetliyoruz. Sene ortasında yine emniyetin yaptığı denetlemeler devam ediyor. Biz bir önceki müdürümüze söylemiştik, yaptığımız uygulamalardan sonra hemen ertesi gün araçlar durduruldu. Araçların plakaları belliydi. Bu sene daha da dikkatli olacağız. Öğrencilerimiz, velilerimiz de sıkılıyor. Geç kalıyorlar. Bu konuda yine denetlememizi yapacağız" dedi.

İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevinç de, emniyetin istediklerini Şoförler Odası vasıtasıyla servisçilere ulaştıracaklarını belirterek, "Oda olarak öğrenci servislerini baştan kontrol etmeniz bizleri rahatlatır. Sizlere vereceğimiz formda yönetmelikte istenilen hususlar yer alıyor. Yaşı küçük olan çocukların biz büyüklerin dünyasında normal kabul edilmiş olan trafik kurallarını bilmeleri ve uygulamaları beklenemez. Servisçi arkadaşlarımız lütfen bu kuralları yerine getirsinler. Unutmasınlar ki, onların çocukları da belki başkasının servisiyle taşınacak. Yani kendi çocuğu taşınırken hangi şartları istiyorsa, kendisinin de o kuralları yerine getirmesini bekliyoruz" diye konuştu.

İkinci ziyaretini İNSERKOOP'a yapan Müdür Sevinç, servisçilerin sıkıntılarını dinledi. Servisçilerin, 'S Plakası olmayan, korsan servislerin yakalanmasını istiyoruz' talebi üzerine Müdür Sevinç, korsan servislerin yakalanması için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "Sizlerin de bu konuda korsan servisleri bize ihbar etmenizi istiyoruz. Tutumumuz, resmi işlemlerden yanadır. Sadece polisin değil, sizin de bu konuda desteğiniz lazım" dedi.

Üçüncü ziyaretini İnegöl Taksiciler Kooperatifi'ne yapan Müdür Murat Sevinç, taksicilere yeni duraklarının hayırlı olması dileklerini iletti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber