Ünye'de 47 norm fazlası öğretmen

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, yeni eğitim sisteminden dolayı ilçelerinde 47 norm fazlası öğretmen olduğunu belirterek, ?Norm fazlası öğretmenleri eriteceğiz? dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4+4+4 eğitim sisteminin ortaya çıkarttığı sıkıntıları anlatan Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, ?Bildiğiniz gibi bazı okullarımız ilkokul, bazı okullarımız da ortaokul olacak. Burada boşa çıkacak yani norm fazlası öğretmenlerimiz olacak. İşte bu norm fazlası öğretmenlerimizi çıkartmadan, velilerimizi ve öğrencilerimizi de fazla rahatsız etmeden veya en az seviyede rahatsız ederek, bu süreci atlatacağız? diye konuştu.

Norm fazlası öğretmenleri nasıl değerlendireceklerini anlatarak konuşmasına devam eden Erdem, ?Öğrenci sayısı fazla olan sınıflardan velilerin onayı alınarak veya kura çekimi yaparak, yeni oluşturulan sınıflara aktarma yapacağız. Yeni oluşan sınıflara norm fazlası öğretmenleri vereceğiz. Böylelikle norm fazlası öğretmenleri eritmiş olacağız. Örneğin bir okulun 5-6 sınıfında 30-35 öğrenci varsa, bu sınıfların her birinden 5'er öğrenci alıp yeni oluşturulan sınıfa aktarma yapılacak. Yeni oluşacak sınıflara ise norm fazlası öğretmenlerimiz verilecek? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber