Cinsel taciz sanıklarının serbest bırakılmasına tepki

Adana'da 'tecavüze koruyan, bu suça ortak olandır' sloganı altında toplanan kadınlar, 14 yaşındaki Ö.C'ye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen sanıkların serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 21:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnönü Parkı'nda bir araya gelen Adana Kadın Platformu üyeleri, Sakarya'da geçtiğimiz Haziran ayında 14 yaşındaki Ö.C'ye cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla tutuklanan 32 kişinin, mahkeme kararıyla serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Grup adına konuşan Miray Üstüngör, küçük kıza cinsel istismarda bulunanların arasında olan iki polisten birinin avukatlığını Sakarya Barosu Çocuk Hakları Komisyonu üyesinin üstlendiğine dikkat çekti. Üstürgör, "Fethiye'de görülen toplu tecavüz davasında da Muğla Baro Başkanı Mustafa İlker Gürkan tecavüz sanıklarının avukatlığını üstlenmiş, aralarında devlet memurlarının da bulunduğu 8 sanık beraat etmişti" dedi.

Üstüngör, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın davada, suçlu olarak sosyal medyayı kullanan Ö.C'yi gördüğüne vurgu yaparak, şunları söyledi:

"Bizler, suçluyu da suçluyu koruyanı da öveni de çok iyi biliyoruz. Adana Kadın Platformu olarak şiddete, cinsel istismara, tecavüze maruz kalan, öldürülen kız kardeşlerimizin ve bu kapsamda Sakarya'da cinsel istismar kurbanı olan 14 yaşındaki Ö.C'nin davalarının sonuna kadar takipçisi olacağımızı dile getiriyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber