Artvin'de yeni eğitim-öğretim yılı hazırlık toplantısı

Artvin Milli Eğitim Müdürlüğü'nce, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı hazırlık ve genel değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 22:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İl Eğitim Denetmenleri, Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, okul, dershane ve yurt müdürleri katıldı.

Yanmaz, toplantıda yaptığı konuşmada, Artvin'e şubat ayında 202 öğretmen atandığını, yapılacak yeni atamayla 284 öğretmen geleceğini belirterek, öğretmen açığının kapanması ve ücretli öğretmene ihtiyaç duyulmaması konusunda ciddi çalışmalar yapıldığını söyledi.

Okulların tüm öğretmen işlemlerinin yapılarak derslerin boş geçmeyecek şekilde 17 Eylül'e hazır olunmasını, tüm ilçe ve okul internet sayfalarının güncellenmesini, taşımalı eğitim yapan okulların araç ve şoför kontrollerini sık sık yapmasını isteyen Yanmaz, herhangi bir sıkıntı olduğunda göz yumulmadan gereken işlemlerin yerine getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Artvin Başarıyı Artırma Projesi (ARTAP) kapsamında yapılan anket sonuçlarını da açıklayan Yanmaz, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında ortak yıllık plan uygulaması konusunda il merkezindeki okullardan her branştan en az 3 deneyimli öğretmenin katılacağı bir grupla 5 gün boyunca sürecek çalıştay 10 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Kitap okuma seansları sabah 20 dakika olarak devam edecek. Yurtlarda kalan öğrenciler için ayrıca her akşam 19: 00-20: 00 saatleri arasında 1 saat kitap okuma saatleri olacak. Bu uygulama evde kalan öğrenciler için de geçerli olup takibi ev ziyaretleriyle sağlanacak. Eğiticilerin eğitimi konusunda geçen yıl yapılan çalışmalar artırılarak bu eğitim öğretim yılında da devam edecek. Geçen yıl 127 öğretmen hızlı okuma seminerinden geçirilmiş, bu öğretmenlerin 60'ı uzman olarak 3 bin 200 öğrenciye kurs vermişti. Bu sene bu sayının artması gerekmektedir. Hızlı okuma teknikleri eğitimi almak isteyen öğretmenler için yeniden kurs açılabilir."

İl genelindeki 52 okulun bu yıl onarımdan geçirildiğini, yeni eğitim öğretim yılına bütün okulların temiz ve hazır olarak girmelerini istediğini belirten Yanmaz, Halk Eğitimi Merkezlerinde ailelerin yetiştirilmesine yönelik kursların açılması ve okuma yazma kurslarına ağırlık verilmesi gerektiğini, bölgesinde okuma yazma bilmeyen kişi kalmayan merkezlerin ve çalışanlarının ödüllendirileceğini söyledi.

Yanmaz, okullarda güvenli eğitim kapsamında kamera sistemlerinin kurulmasıyla ilgili çalışmaların hızlandırılmasını da istedi.

Muhabir: Bayram Sarayoğlu

Yayıncı: Asena Akçay

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber