Sağlık Bakanı 'Dua Kuruluna' açıklık getirildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2005 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bugün bir gazetede yayımlanan Kanser İçin Dua Kurulu başlıklı haberin soruşturulmadan hazırlandığını belirterek, Dua Kurulu oluşturulması diye bir şeyin söz konusu olmadığını açıkladı. Bakan Akdağ, Karayolları Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen "2004 Yılı Kaynakları Etkin Kullanma ve Maliyetleri Düşürme Projesi Ödül Töreni"nden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bugünkü bir gazetede yer alan Kanser İçin Dua Kurulu başlıklı haber hatırlatıldığında Akdağ, söz konusu haberin araştırılmadan yapıldığını belirterek, "Yeterince sorulup soruşturulmadan haber yapılınca toplumda da bir takım yanlış düşünceler oluşabiliyor" dedi. Alternatif tıp yöntemlerinin Türkiye'nin yanı sıra bütün dünyada uygulanmakta olduğunu anımsatan Bakan Akdağ, kanserle ilgili de yüzlerce alternatif tıp uygulamalarının bulunduğunu, Kanser Danışma Kurulu'nun da bu çalışmaları inceleyip değerlendirmek üzere bir komisyon oluşturduğunu ifade etti. Hiçbir alternatif tıp uygulamasının, modern tıbbın yerine geçemeyeceğinin altını çizen Akdağ, alternatif tıp uygulamaları içinde bitkisel ve inançlarla ilgili yöntemlerin de yer aldığını kaydetti. Akdağ, "Dua Kurulu oluşturulması ya da buna benzer bir şey kesinlikle yok. Kanser Danışma Kurulu dünyada ve Türkiye'de bu konuda yapılan çalışmaları incelemek üzere bir komisyon oluşturdu. Olay bundan ibaret" diye konuştu.
İbni Sina Hastanesi'nde görüldüğü iddia edilen kolera vakasıyla ilgili soru üzerine de Bakan Akdağ, Bakanlığı'na intikal eden bir kolera vakasının bulunmadığını, ancak ishal olaylarında mevsim nedeniyle bir artış olduğunu açıkladı. Akdağ, ishal vakalarıyla ilgili olarak belediyeleri ve vatandaşları daha titiz olmaları konusunda uyardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber