Japon Müslümanlar Kapadokya'yı gezdi

Japon Müslümanlar Derneği Başkanı Emin (Kımıakı) Tokumasu ve beraberindeki heyet üyeleri, Türkiye'nin en önemli kültür, doğa ve manzara turizmi merkezlerinden Kapadokya'yı gezdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Japon heyet, bölgenin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerine hayran kaldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Dinler ve Kültürler Arası İlişkiler Daire Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nda Uzman Ensari Yentürk'ün de bulunduğu Japon Müslümanlar Derneği Başkanı ve heyetinin bölge gezisine, Nevşehir İl Müftü Vekili Yaşar Bolat da katılarak bilgi verdi.

Heyet üyeleri Nevşehir'e geldiklerinde, ilk olarak Ürgüp Müftülüğü'nü ziyaret etti. Konuklarını makamında ağırlayan Müftü Vekili Yusuf Karaaslan, Japon halkıyla Türk halkı arasındaki sıcak ilişkinin uzun yıllar öncesine dayandığını ifade etti.

Yunus Kervan'ın rehberliğinde, İl Müftü Vekili Yaşar Bolat ve Ürgüp İlçe Müftü Vekili Yusuf Karaaslan eşliğinde, Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz, Uzman Ensari Yentürk, Japon Müslümanlar Derneği Başkanı Emin Tokumasu ve heyeti Ürgüp ilçesi ile Avanos ilçesine bağlı Zelve, Paşa bağları ve merkez ilçeye bağlı turistik Göreme beldesini gezdikten sonra Avanos ilçesinde özel bir atölyede çanak çömlek yapımını da izledi.

Japon Müslümanlar Derneği Başkanı Emin Tokumasu, Kapadokya bölgesine ve Nevşehir'e ilk kez geldiklerini belirterek, burada gördükleri doğa harikası güzellikleri ve yakın ilgiden son derece memnun kaldıklarını söyledi. Nevşehir Müftü Vekili Yaşar Bolat, ziyaretin anısına konuklarına yöreye ait el işlemeli plaket takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber