Moritanyalı başkan: Yurt dışında ilk geldiğimiz ülke Türkiye

Moritanya'nın Ekcevcet Belediye Başkanı Sidi Velid Elman, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı'yı makamında ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da çok sıcak karşılandığını ve yakın ilgi gördüğünü belirten Moritanyalı Başkan Elman, "Havalimanından buraya kadar pırıl pırıl bir şehirle karşılaştım. Konya'da belediyecilik hizmetleri çok güzel. Moritanya'dan yurt dışına çıkan ilk belediye başkanı benim. Yurt dışında da ilk geldiğimiz ülke Türkiye, ilk ziyaret ettiğimiz şehir Konya ve ilk belediye de Meram Belediyesi." dedi.

Moritanyalı meslektaşını Konya'da ağırlamaktan büyük onur duyduğunu ifade eden Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı da "Hemşehrimiz Musa Kulaklıkaya'nın, Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından Türkiye'nin Moritanya Büyükelçiliği'ne atanması iki ülke ilişkilerinin gelişmesi açısından önemli bir dönüm noktası olmuştur. Konya'daki belediyecilik çalışmalarını yerinde incelemek üzere şehrimize gelen Moritanya'nın Ekcevcet Belediye Başkanı Sidi Velid Elman'ı ilçemizde misafir etmekten mutluluk duyuyoruz. Moritanyalı bir belediyenin ilk kez yabancı bir ülke olarak Türkiye'yi seçmesinden ve ilk ziyaret ettikleri belediyenin de Meram Belediyesi olması sevindirici." şeklinde konuştu.

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Moritanyalı meslektaşına Sahip Ata Camii'nin taç kapısını simgeleyen maketi hediye etti. Konuk başkan da Kalaycı'yı ülkesine davet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber