Osmangazi'nin tarihi dokusu korunacak

Kentsel dönüşüm konusunun tartışıldığı Bursa'da, şehrin en kalabalık merkez ilçesi Osmangazi'de tarihi dokunun korunması kararı alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar başkanlığında toplanan Belediye Meclisi, kentsel dönüşüm konusunu masaya yatırdı. Bursa ve Osmangazi'nin geleceğine yönelik en önemli konunun kentsel dönüşüm olduğunu vurgulayan Mustafa Dündar, kentin farklı noktalarında lokal kentsel dönüşüm çalışmaları yaptıklarını ve bunların başarılı uygulamalar olduğunu anlattı. İlçede, sağlıklı ve modern bir kentleşme adına atılan adımların ardından 14 Nisan 2011 tarihinde bir düşünce kulübü şeklinde ?Şehircilik Akademisi'ni oluşturduklarını ve şehircilik adına düşüncelerin yoğrulduğunu vurgulayan Dündar, şöyle devam etti: ?Ne yapmalıyız, ne yaparız bunu tartıştık. Lokal olarak değil de Osmangazi'ye tepeden bakarak fotoğrafı çekip geleceğe nasıl yön verebiliriz, onu tartıştık. Kentin geleceğine yön verme noktasında her kesimin görüşlerini alarak hareket etmek istedik. Çarpık yapılaşmanın önüne geçerek Osmangazi'nin planlı ve modern bir şehir olarak geleceğe taşınması için çalışıyoruz.?

OSMANGAZİ'DE 118 PLAN VAR

İlçede toplam 118 plan olduğunu, ancak bu planların bir bölümünün çalışmadığını kaydeden Dündar, uygulamalardan kaynaklanan sorunların giderilmesi ve bir yol haritası çizilmesi gerektiğinin ortaya çıktığını aktardı. İlçede güzel bir şehirciliğin başlaması gerektiğini ifade eden Dündar, ?Modern bir kent ortaya çıksın istiyoruz. Bir yol haritası çıkması için çalışıyoruz. Osmangazi'de yapılacak bu örnek çalışmalar Bursa'ya da ışık tutacak. Bu çalışmalarla kentimizin geleceğine yön vermiş olacağız.? dedi.

MHP Grubu adına konuşan Grup Sözcüsü Cemil Aydın ise ilk kez belediye meclisinin böyle bir konuyu tartışmak için toplanması nedeniyle başkan Dündar'a teşekkür etti. Afet Yasası'nın tek başına yeterli olmayacağını ve kentsel dönüşümün altyapısının iyi oluşturularak yapılması gerektiğini dile getiren Aydın, Bursa'ya özgü bir yasa çıkartılmasının gerekliliğine değindi.

?TARİHİ DOKU KORUNMALI?

CHP Grup Sözcüsü Osman Ayradilli de meclisin ilk kez ruhuna uygun hale geldiğini belirterek, kentsel dönüşüm için belirlenecek bir bölgede bir ana model oluşturularak hareket edilebileceğini dile getirdi. Ayradilli, kentin geleceğinde turizm ve tarih adına ne varsa ortaya çıkarılması gerektiğini vurguladı. Dünyanın önde gelen kentlerinde tarihi bölgelerin turist çektiğine işaret eden Ayradilli, ilçenin de vizyonunun bu olması gerektiğini kaydetti. Konuşmasında TOKİ uygulamalarını eleştiren Ayradilli, bu tür yapılaşmaların şehirlerin ruhunu yok ettiğini, insan ilişkilerini bitirdiğini savunarak, kentlerin ruhlarıyla yaşaması gerektiğine vurgu yaptı.

AK Parti Grup Sözcüsü Servet Büyükpoyraz da her türlü katkıya açık olduklarının altını çizdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber