Torbalılı taksiciler eyleme hazırlanıyor

Torbalılı taksiciler, artan terör olaylarını protesto etmek için eylem yapmaya hazırlandıklarını açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçedeki 30 taksiciyi örgütleyen Dede Suluyer adlı taksici, son günlerde artan terör olaylarını protesto etmek için eylem düzenleyeceklerini belirterek, "Bu vatan için canını veren tüm evlatlarımıza uzanan eller, akıttıkları kanda kendilerinin boğulacağını unutmasın. Biz taksici esnafı olarak bu hain saldırıların bir an önce bitmesini, anne-babaların gözyaşlarının dinmesini istiyoruz? dedi.

Kendisinin de Kürt kökenli olduğunu ve terör olaylarının ülkede Kürt-Türk kavgası çıkarmayı amaçladığını vurgulayan taksici Dede Suluyer, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Amacımız, son günlerde meydana gelen terör saldırısını protesto etmek. 10 askerimizin şehit edilmesiyle sonuçlanan bu eylemi kabul etmememiz mümkün değildir. Vatanımızın birliği beraberliğini, taksici esnafı olarak bir araya gelerek ifade etmeye çalışacağız. Elimizden geldiği kadar üzerimize düşen vazifeyi yapmak istiyoruz. Artık annelerimizin, babalarımızın gözünün yaşının akmamasını istiyoruz. Gerekli izinleri aldıktan sonra ilçemizde faaliyet gösteren 35 taksiciye de ulaşıp tepkimizi ortaya koyacağız. Protestomuza tüm Torbalıları da bekliyoruz."

Suluyer, 3 ayda 92 vatan evladının şehit olduğunu anımsatarak, "Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm bireyleri Türk-Kürt-Laz-Çerkez ayırt etmeksizin bu vatanın topraklarında yaşamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti devletini parçalamaya çalışan dış güçlerin taşeronları olan terör ve örgütlerinin provokasyonlarına hiç kimse kanmayacaktır. Her türlü terör örgütünü esefle kınıyor ve lanetliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber