Manavgat'ta okuma yazma oranı yüzde 100'e çıkarılacak

Antalya'nın Manavgat ilçesinde okuma ve yazma oranının 2013 yılı sonuna kadar yüzde 100 seviyesine çıkarılması hedefleniyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü(HEM), Çağlayan İlköğretim Okulu konferans salonunda Dünya Okuma Yazma Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği programda, okuma yazma öğrenen kursiyerlere belge verdi. HEM Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, ilçede okuma yazma oranının yüzde 98,5 seviyesinde olduğunu ve bu rakamı 2013 yılı sonuna kadar yüzde 100 seviyesine çıkarmak istediklerini söyledi. Bölgede okuma ve yazma oranının yüzde 100 seviyesine çıkarılmasındaki en önemli engelin göç olduğunun altını çizen Geyikoğlu, 2013 eğitim ve öğretim yılında göçle Manavgat'a yerleşen 978 okuma yazma bilmeyen kişiye okuma ve yazma öğreteceklerini kaydetti. Geyikoğlu, "Okuma ve yazma oranını bir yıl içinde yüzde 100'e çıkarmak istiyoruz. Okur yazar oranımız yüzde 98,5. Antalya bölgesini okur yazarlıkta yüzde 100'e çıkarmada en önemli sorun göç. Tam yüzde 100'e ulaşıyorsunuz, bir yıl sonra yeni bir göçle bu rakam değişiyor. Yatalak ve yürüme engellilere evinde kurs açıyoruz. Yeter ki bizden talep etsinler." dedi.

Programda kursu başarıyla bitiren ve okuma yazma öğrenen işitme engelli Musa Kaynar, diplomasını almaya kızlarıyla geldi. İşitme engelli Musa Kaynar'a okuma yazma diplomasını Kaymakam Emir Osman Bulgurlu verdi. Bulgurlu, işitme engelli Musa'nın okuma yazma öğrenmedeki azmi ve gayretinin herkese örnek olması gerektiğini söyledi. Bulgurlu, "İşitme engelli Musa kardeşimizin okuma yazma öğrenme azmi ve gayreti hepimizi duygulandırdı. Musa kardeşimiz ilkokul diploması olmadığı için ehliyet alamadığından dolayı HEM'in açtığı okuma yazma kursuna katıldı. İşitme engelli tercümanımız Guddusi Aydın'ın yardımıyla okuma yazma öğrenerek ilkokul diplomasını aldı. Umarım en kısa zamanda ehliyetini de alır. Babalarının okuma yazma öğrenmesinde moral desteği veren kızlarını da tebrik ediyoruz. Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu? Olmaz tabi. O zaman biz de bilen olalım. Bizim medeniyetimiz okuma ve yazmaya önem veriyor. Zaten dinimizin de ilk emri oku." şeklinde konuştu.

Kaymakam Bulgurlu, Antalya'da okullar arasında okuma birincisi olan Turgut Şen Anadolu Lisesi öğrencisi Alime Arslan ile Gündoğdu Düriye Duran İlköğretim Okulu öğrencileri Eşref Çatal, Mesut Arıkan, Fatma Bezci, Emine Uzun ve okul müdürü Zeynep Sakarya'ya kitap hediye etti.

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber