DES: Gençlerin önündeki tüm engeller kaldırılmalı

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, imam hatip lisesi mezunlarının askeri okullara başvuramadığını belirterek, polis okullarının olduğu gibi askeri okulların da imam hatiplilere açılmasını istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 13:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, imam hatiplilerin Kara, Deniz ve Hava Harp Okullarına müracaat edemediklerini hatırlatarak, gençlerin önündeki tüm engellerin kaldırılmasını istedi. Bir dönem dahi imam hatip lisesine devam edenlerin askeri okullara başvuruda bulunamadığını ifade eden Avcı, kendisinin de imam hatip lisesi mezunu olduğu için yıllar önce en büyük hayali olan Harp Okulunun sınavlarına başvuramadığını belirtti.

DES Genel Başkanı Avcı, şunları dile getirdi: "Herkesin, tüm gençlerimizin, imam hatip liselilerin de hayallerini gerçekleştirebileceği özgür ve demokratik bir eğitim sistemi istiyoruz. Demokrasinin, özgürlüklerin, barış ve huzurun hakim olduğu bir Türkiye, demokratik bir eğitim sistemiyle sağlanabilir. Her şeyin çözümü eşitlikçi bir demokratik eğitim sisteminde yatmaktadır. Eğitim sistemine özgürlükçü, halkçı ve demokratik yenilikler kazandırılmaya devam edilmesini istiyoruz."

Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm siyasi parti liderlerini eğitim sistemindeki ayrımcılığı ortadan kaldırmaya davet ettiğini söyleyen Avcı, sözlerine şöyle devam etti: "İmam hatip liselilerin, milletimizin peygamber ocağı olarak adlandırdığı kutsal bir kurumdan tecrit edilmesi toplum vicdanında bir yara oluşturmaya devam etmektedir. Bu nedenle, polis okullarında kaldırıldığı gibi askeri okullarda da meslek liselilere ve imam hatip liselilere dönük dışlama ve ayrımcılığa bir an önce son verilmesi gerekir. Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer'i her türlü istismara fırsat vermeden, gençlerimizin geleceği için çözümde buluşmaya davet ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber