Başakşehir, yeni eğitim-öğretim dönemine hazır

Başakşehir Belediyesi, ilçe genelindeki okulların 2012-2013 eğitim-öğretim dönemini sağlıklı ve huzurlu bir şekilde sürdürülebilmesi için hazırlıklarını tamamladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın talimatıyla harekete geçen müdürlükler, ilçe genelindeki okullarda eksiklerin giderilmesi için çalışmalarda son aşamaya geldi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, belediye birim müdürlüklerinin yaz tatilinin başlangıcından bu yana, yeni eğitim-öğretim dönemi hazırlıklarını sürdürdüklerini kaydederek, "Yeni eğitim döneminde çocuklarımızın sağlıklı, huzurlu ve temiz bir ortamda eğitim-öğretim imkanlarını elde etmek için tatil boyunca çalıştık. Şimdiden öğrencilerimizi yeni eğitim-öğretim dönemlerini tebrik ediyor, başarılar diliyorum" dedi.

NELER YAPILDI?

Okullar, Sağlık ve Temizlik işleri Müdürlüğü'nce temizlenip tek tek dezenfekte edilirken, Fen İşleri Müdürlüğü de okulların tamirat, tadilat ve boya işlerini tamamladı. Başakşehir Belediyesi Zabıta işleri Müdürlüğü de okul çevresindeki trafik düzenlemeleri ile seyyar satıcıların uzaklaştırılması konusunda denetlemelerde bulunuyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ise okullardaki kent mobilyalarının bakımını yapıyor. Bu kapsamda, çocuk oyun grupları, spor sahaları, bank ve çöp kutularının bakımı gerçekleştiriliyor. Ayrıca ilçe eğitim kurumlarının bahçe bakımları da yapılıyor. Okul bahçesinin çimleri biçilerek, yabani otlar temizleniyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü yaz tatili boyunca gerçekleştirdiği kapsamlı çalışmalardaki tadilat ve boyası yapılan okulların moloz ve atıkları, müdürlüğe bağlı araçlar tarafından alındı. Müdürlük ayrıca, okullarda bulunan çöp konteynerlerini tamir etti. Tamiri yapılamayacak durumda olanlarsa yenileri ile değiştirildi. Okul bahçeleri müdürlük araçları tarafından yıkanıp süpürüldü. Okul dışında devam eden mıntıka temizlikleri ise okullar açılmadan tamamlanmış olacak.

Başakşehir Belediyesi, ilçe genelindeki okullarda yürüttüğü çalışmaların kapsamını sosyal boyuta da taşıyor. Belediye, ilçe genelinde belirlenen devlet okullarında 2012-2013 Öğretim döneminde ?Çevre ve Geri Kazanım' seminerleri verecek. Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülecek seminer programı ile öğrencilere çevre ve geri kazanım konusunda bilgiler aktarılarak, sosyal bilinç oluşturulacak. Temizlik İşleri Müdürlüğü de aynı kapsamda ilçe okullarında eskiyen, yıpranan geri dönüşüm kutularının değişimini gerçekleştiriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber