Ankara şubesini açan Prodigital'den Adıyaman'da 500 kişiye istihdam sözü

Türkiye'nin dijital baskı sistemi ithalatının ve üretiminin öncü firması olan ?Proodigital Teknoloji' artık Ankara'dan da hizmet verecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 18:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni şubenin açılışını yapan firmanın ortağı İbrahim Tekeş, sektörlerinde ilk sıralarda olduklarını, büyümeye de devam ettiklerini belirterek; yakın zamanda Adıyaman'da 500 kişiye istihdam sağlayacak bir üretim merkezi müjdesi verdi.

Açtığı şubeleri ve verdiği bayilerin yanı sıra üretim çalışmalarını da sürdüren Prodigital, Başkent'e şube açtı. OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde hizmet verecek şubenin açılışı, kesilen kurban ve verilen bir kokteyl ile yapıldı.

Çalışmaları hakkında bilgi veren firmanın iki ortağında birisi ve genel müdürü olan İbrahim Tekeş, grafik üzerine kurulmuş 22 yıllık bir firma olduklarına işaret etti. Dünyada saygın yeri olan şirketlerin distribütörlüğünü yaptıklarını aktaran Tekeş, şunları söyledi:

?Dijital baskı makineleri, bunlar kendi aralarında soyven bazlı ve su bazlı makineleri, tekstil türü transfer baskı makineleri, Yuvi baskı makineleri ve tabelacılara yönelikte lazer kesim makineleri gibi makinelerin ithalatını yapıyoruz. Çerkezköy'deki fabrikamızda lazer kesim makinelerı üretimi yapılıyor. Kendi sektörümüzde ilk sıralardayız. Dünyanın önemli tekstil makinesi MUTO'nun Türkiye disbritörüyüz. Tekstilde kullanılan direkt baskı makineleri, transfer baskı makineleri, reklamcılık ve fotoğrafçılıkta kullanılan dijital baskı makineleri, mimaride kullanılan dijital baskı makinelerinin Türkiye'de pazarlamasını yapıyoruz.?

Şirket yatırımlarının devam ettiğini bildiren Tekeş, ?Hedefimiz yatırımlarımızı artırmak, insanlara istihdam sağlayacak şekilde. Üretime daha ağırlık vereceğiz bundan sonra. Bir firma ile de lisans anlaşması yaptık, bu makinelerinden bir tanesini Yuvi sistem dediğimiz, her türlü meteryal üzerinde baskı yapabilen sistemi Türkiye'de üretmeyi planlıyoruz.? diye konuştu.

Son teşvik sistemi ile yapmayı planladıkları yatırıma da dikkat çeken Tekeş, bu projelerinin hazır olduğunu, devletle birlikte yapmayı planladıklarını söyledi. Devlet yetkilileri ile görüşmelerin devam ettiğini vurgulayan Tekeş, ?Devletle işbirliği yaparak istihdama yönelik bir proje. Özellikle devletin bu terör bölgelerinde insanları çalıştırmak ile ilgili projesinde projelerimiz hazır. O proje gerçekleştirildiği takdirde 500 kişiye yakın istihdam sağlanacak. Bu projeyi devletin de desteği ile Adıyaman'da yapmayı düşünüyoruz.? ifadelerini kullandı.

Krizden büyüyerek çıktıklarını kaydeden firma ortağı İbrahim Şişman ise bu başarıyı hizmet kollarını çeşitlendirerek yaptıklarını dile getirdi. Şişman, firmalarının şubesinden üretim merkezlerine, bayilerinden çeşitli yapılanmalara hizmet ve çalışmalarının büyüyerek devam edeceğinin altını çizdi.

Prodigital'in OSTİM'deki açılışına çeşitli sanayici ve işadamı katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber