Kırgız heyet, Bursalı sanayicileri ziyaret etti

Çeşitli temaslar için Bursa'ya gelen Kırgızistan heyeti, şehrin önemli sanayi bölgelerinden Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde sanayicilerle bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İki ülke arasındaki ticaretin ve kardeşliğin artırılması için işadamlarıyla görüşmelerde bulunan heyet, fabrika ziyaretleri yaparak incelemelerde bulundu. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yedikardeş'in misafir ettiği Kırgız heyet, sanayicilerle bir araya gelerek ticari ilişkileri daha da geliştirme yolunu masaya yatırdı.

Kırgızistan'ın Os Valisi Attokur Tajibayev ve Özgen ilçesi Belediye Başkanı Patiydin Mavlyanov'u ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Selim Yedikardeş, heyete Bursa sanayisi hakkında bilgi verdi. İki ülke arasındaki ticaretin ve kardeşliğin artırılmasını amaçladıklarını belirten Yedikardeş, şunları kaydetti:

?Burada sanayicilerimiz ile işadamlarımızı buluşturarak Türkiye ile Kırgızistan arasındaki dostluğun ticaret anlamında ivme kazanması için bu toplantıyı yaptık. Biz iş dünyası ve sanayi bölgeleri başkanlığımız ile onlara ev sahipliği yaptık. Şu anda sanayicilerimiz başta tarım olmak üzere, hayvancılık, kömür yatakları ve deri işletmeleri ile ilgili şehrimizde bulunan sanayi kollarının Kırgızistan ile karşılıklı iş anlaşmalarını pekiştirmek istiyoruz.?

Os Valisi Attokur Tajibayev ise özellikle tekstil, gıda, kömür ve et ürünleri üzerinde iki ülkenin ticaretini artacağını inandığını belirterek, ?Bursalı işadamları ve sanayiciler başta olmak üzere tüm Türk işadamlarını ülkeme, şehrime bekliyorum.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber