'Anadolu'nun İslamlaşma Sürecinde Daru'l Hadisler' sempozyumu

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Ünal, "Anadolu'yu sıktığınızda İslam çıkıyor" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 21:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çankırı Belediyesi ile Samsun 19 Mayıs Üniversitesi işbirliğiyle 100. Yıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Anadolu'nun İslamlaşma Sürecinde Daru'l Hadisler" konulu sempozyuma Vali Vahdettin Özcan, Ak Parti Çankırı milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, İl Müftüsü Arslan Türk, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

Prof. Dr. Ünal, sempozyumda yaptığı konuşmada, Daru'l Hadisler'in yeniden canlanması gerektiğini belirterek, "Anadolu'yu sıktığınızda İslam çıkıyor. Daru'l Hadisler ilk olarak kurulduğu Çankırı'dan başlayarak yeniden canlanabilir" dedi.

Belediye Başkanı İrfan Dinç de Anadolu'nun ilk Daru'l Hadis'ine ev sahipliği yapan Çankırı'yı öne çıkarmayı hedeflediklerini vurgulayarak, "Hadis ilmi İslam'ın öğrenilmesi ve yaşama uyarılmasında büyük önem arz ediyor" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından sempozyumda Bursa ve Edirne Daru'l Hadislerinin hadis ilmine katkıları ve Daru'l Hadisleri ortaya çıkaran temel nedenler konulu sunumlar yapıldı.

İki gün sürecek olan programda, Daru'l Hadisler ve hadis ilmi ile ilgili sunumlar yapılacağı öğrenildi.

Muhabir: Mustafa Gökceoğlu/Sinan Özmüş

Yayıncı: Tarkan Demir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber