Orion'daki yangın 3 saatte kontrol altına alındı

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde bulunan Orion alışveriş merkezinde çıkan yangın kontrol altına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 22:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orion'un çatı katında çıktığı iddia edilen yangın itfaiye ekiplerinin aralıksız çalışmaları sonucunda 3 saatte kontrol altına alındı.

Trakya bölgesinin en büyük alışveriş merkezi olan Orion'un birinci katında, saat 18.00 sıralarında başlayan yangın paniğe sebep oldu. Alınan önlemler sayesinde içeride bulunan müşteriler süratle tahliye edildi. Dumandan etkilenen bir güvenlik görevlisine, 112 acil ambulansı ile kaldırıldığı, Çorlu Devlet Hastanesi'nde müdahale edildiği ve durumun iyi olduğu öğrenildi. AVM'de çalışanların yakınları, yangın yerine gelerek tanıdıklarını aradı.

Yangına, Çorlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü anında müdahale etti. Yangının büyümesi üzerine Tekirdağ, Çerkezköy, Marmara Ereğlisi, Sultanköy, Veliköy ve İstanbul Silivri itfaiye ekipleri ile 5. Klordu komutanlığı ve hava meydan komutanlığına bağlı askeri itfaiye araçları da müdahale etti. Yangın yaklaşık 2,5 saat süren çalışmalar sonucunda kontrol altına alındı.

Yangının sinema salonun yapılan tadilat esnasında kaynaktan sıçrayan kıvılcımlardan başladığı iddia edildi. Yangından uluslararası birçok ünlü markanın çorlu şubeleri etkilendi. Yangında maddi hasarın çok büyük olduğu ancak herhangi bir can kaybının olmaması teselli kaynağı oldu.

Çorlu Kaymakam Vekili Mustafa Işık, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Ak Parti Çorlu ilçe başkanı Adnan Volkan da olay yerine gelerek yangın ve söndürme çalışmaları hakkında ekiplerden bilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber