Dokumacı Koleji'nden uluslararası ESOL sınavlarında büyük başarı

Özel Seyfettin Dokumacı İlköğretim Okulu, Cambridge Üniversitesi'nin düzenlediği uluslararası ESOL sınavlarında büyük başarı elde etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2012 15:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da, 12 Mayıs'ta yapılan ESOL sınav sonuçları açıklandı. 39 öğrenciden 31'i başarı sertifikası almayı başardı. 3 farklı aşamada yapılan sınav Starters, Movers ve Flyers bölümlerinden oluşuyor. Sınavda, öğrencilerin, İngilizceyi ne kadar kullanabildikleri ölçülüyor.

Sınavlar, İngiltere'de Cambridge University ESOL Bölümü uzmanları tarafından değerlendiriliyor. Sınavlara, dünya genelinde her yıl yaklaşık 135 ülkeden 3 milyon kişi, Türkiye'de 30 bin kişi girmekte.

Özel Seyfettin Dokumacı Koleji Müdürü Tacettin Akgül, açıklamasında, bu yıl 39 öğrenciyle katıldıkları sınavdan büyük başarı elde ettiklerini söyledi. Akgül, "31 öğrencimiz, büyük başarı göstererek bir üst kura geçti. Öğrencilerimizi, hafta içi ve hafta sonu etütleriyle bu sınava hazırladık. Öğretmen, veli ve öğrenci işbirliğiyle bu sonuçları aldık. Bu sınavlar, öğrencilerin uluslararası İngilizce yeterliliğini ölçmektedir. Sınavlarda öğrencinin İngilizce konuşması, dinlediklerini anlaması ve okuduklarını anlaması ve yazabilmesi gibi İngilizceyi kullanabilmesi test edilmektedir. Sınava katılan öğrencilerimizi, onları hazırlayan öğretmenlerimizi ve destek veren aileleri tebrik ediyorum.? dedi.

İngilizce Okul Zümre Başkanı Mehmet Topaloğlu da okulda vermiş oldukları İngilizce eğitimi ile öğrencilerin uluslararası standartlarda İngilizce öğrendiklerini söyledi. Topaloğlu, "ESOL sınavlarıyla da öğrencilerimizin İngilizceyi ne kadar öğrendiği test ediliyor. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber