Vatandaşların ata sporu cirite ilgisi büyük oldu

Türkiye'nin önde gelen cirit takımları, Sultangazi Belediyesi'nin organize ettiği 2. Atlı Cirit Şöleni'nde bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2012 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği cirit oyunu yaklaşık 4 saat sürdü. Sultangazi Beleye Başkanı Cahit ALtunay da cirit şenliklerini geleneksel hale getireceklerini söyledi.

Sultangazi Belediyesi 2. Atlı Cirit Şöleni Mahallesi'nde yapıldı. Şölene Manisa, Erzincan, Bayburt ve Erzurum takımları katıldı. İlk karşılaşma Manisa ? Erzincan atlı spor takımları, 2. karşılaşma ise Bayburt ? Erzurum atlı spor takımları arasında gerçekleşti. Müsabakalar yaklaşık 4 saat sürdü. Ata sporu cirite vatandaşların da ilgili büyük oldu. Binlerce vatandaş alana akın ederek sporcuların maharetlerini izledi.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, atlı cirit oyununun ata sporları arasında en heyecanlı sporlardan biri olduğunu söyledi. Altunay, ? Uzun yıllar nesilden nesile aktarılıp gelen belli illerde halen devam ettirilen, birçok ilimizde gerek düğünlerde gerek güreşlerde sergilenen oyunlardan biridir cirit. Sultangazi'de 81 ilin insanı yaşıyor. Bu nedenle bu tip sporlara ilgi yoğun. Bu yıl 2. Atlı Cirit Şöleni gerçekleşiyor. Geçen sene ilkini yaptığımızda gördük ki talep çok büyük. Biz de bundan sonra bu şenlikleri gelenekselleştirerek, her yıl burada yapılması kararını aldık. Geçen sene 2 takım katılmıştı. Bu sene bunu 4 takıma çıkardık. Bundan sonra, bunu illerinde sürdüren, ata sporunu devam ettiren takımları ilçemize davet edeceğiz.? dedi.

Erzurum Atlı Spor Kulübü Başkanı İrfan Dedeoğlu ise amaçlarının Osmanlı'dan kalan ata sporunu unutturmamak olduğunu ifade etti. Dedeoğlu, "Ata sporu olan unutulmuş cirit oyunlarını yeniden canlandırmak en büyük amacımızdır. Cirit oyununu Haziran ayının ilk haftası Kağıthane'de oynadık. Bugün Sultangazi'de oynuyoruz. Bizim amaçlarımızdan biri de herkesi bu oyun çerçevesinde bir araya getirmek. Manisalısı burada. Bayburtlusu burada. Erzurumlusu, Erzincanlısı burada. Yani herkesi bu oyun vesilesiyle biraya getirmek en büyüm amacımız." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber