'Biz gelene kadar size emanet' projesi

İl Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram, bilinçsiz kişilerce yapılacak ilk yardım müdahalelerinin çoğu zaman faydadan çok zarar verdiklerini bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2012 23:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şenbayram, yaptığı yazılı açıklamada, İl Sağlık Müdürlüğü olarak toplumda eğitimli olan ilk yardım müdahalesi yapan kişilerin sayısını arttırmak ve insanlarda ilk yardım bilincini oluşturmak amacıyla, "Biz Gelene Kadar Size Emanet" projesini yürüttüklerini belirtti.

Tıbbi yardıma ihtiyacı olan kişilerin ilk yardım ekibinin ulaşmasına kadar yapılacak ilaçsız müdahalelerin önemine değinen Şenbayram, kişilerin sağlığına kavuşması ve oluşabilecek komplikasyonların önüne geçilmesi amacıyla, ilk dakikalarda yapılacak müdahalenin önemli olduğunu kaydetti.

Bu kapsamda ilk olarak köylerdeki imam ve muhtarlara ilk yardım eğitimi verdiklerini anlatan Şenbayram, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Yaralılara ilk müdahale kapsamında 'Biz Gelene Kadar Size Emanet' projesi ile muhtar ve imamlara verilen ilk yardım eğitimi devam etmektedir. Tefenni ilçesinde eğitim alan bir muhtar tarafından, solunumu duran bir vatandaşa yapılan bilinçli ilk yardım müdahalesiyle vatandaşın sağlık durumunda ciddi sonuçlar doğurabilecek bir durumdan kurtarılması, bu konunun ne kadar önemli olduğu bir kez daha kanıtlamıştır. Bilinçsiz kişilerce yapılacak ilk yardım müdahaleleri çoğu zaman faydadan çok zarar vermektedir"

Bunun dışında İl Sağlık Müdürlüğü olarak polis ve jandarma ekiplerine, orman işçilerine, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü personeline ilk yardım eğitimi verdiklerini bildiren Şenbayram, okulların açılmasıyla özellikle öğrencilere yönelik ilk yardım ve 112 sisteminin tanıtılacağı "Minik 112" projesinin hayata geçirileceğini kaydetti.

Muhabir: Volkan Poliçe

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber