Öğrencilerin sınıflarını noter belirledi

İlkokul 1.sınıf öğrencileri ile okul öncesi öğrencilerinin okula uyum süreci kapsamında eğitim öğretim dönemi başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2012 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlkokul 1. sınıf öğrencileri ile okul öncesi öğrencilerinin okula uyum süreci kapsamında eğitim öğretim dönemi başladı. Öğrenci velilerinin öğretmen seçme talepleri karşısında çaresiz kalan Çorlu Unilever-İş İlkokulu idarecileri, çareyi noter huzurunda çekilişi yapmakta buldu. Yapılan çekilişle ismi okunan öğrenciler, öğretmenlerinden önce notere 'burada' dedi.

Çorlu'da Muhittin Mahallesi'nde yer alan ve bu yıl ilkokul olarak hizmet vermesine kararlaştırılan Unilever -İş İlkokulu'nda öğrencilerin şubeleri noter huzurunda yapılan çekilişle belirlendi. Çocuklarının ellerinden tutarak okul bahçesine getiren veliler, çocuklarının sınıflarını çekiliş yapan noterden öğrendiler.

Çorlu 1. Noter Başkatibi Vasfiye Cinci tarafından gerçekleştirilen çekilişle okulun 1. sınıfına bu yıl kaydı yapılan 200'ü kız, 224'ü erkek toplam 424 öğrencinin şubesi belirlendi. İlk olarak kız öğrencilerin adlarının yazılı olduğu kağıtları fanus içerisine koyan noter başkatibi Cinci, okuldaki 12 şube için çekiliş yaparak çocukların isimlerini tek tek okudu.

Okul idarecileri ve noter yetkililerince okul girişine kurulan masalarda gerçekleştirilen kura çekimini, bu yıl ilkokul 1. sınıflarda derslere girecek sınıf öğretmenleri de okul bahçesinde toplanan yüzlerce öğrenci velisi gibi dikkatli bir şekilde takip etti. Olan bitenden habersiz bir şekilde okul bahçesinde bekleyen ve sınıflarının kendilerine gösterilmesini bekleyen öğrenciler, yeni eğitim öğretim döneminde öğretmenlerinden önce ismini okuyan noter başkatibine burada yanıtını verdi.

Kura çekimi sırasında bir konuşma gerçekleştiren Unilever - İş İlkokulu Müdürü Necati Turan, şöyle konuştu: "1. sınıflarda görev alacak öğretmenlerimiz, şubelerini kurayla belirledi. Bazı velilerimiz sınıflar belirlenmiş, şimdi neden kura çekimi yapılıyor şeklinde konuşuyorlarmış. Belirlenen öğretmenlerin hangi sınıfta görev alacakları. Şimdi bu sınıflara öğrencilerin dağılımları yapılıyor. Bu çekiliş noter huzurunda yapılıyor. Çekiliş sonucuna göre öğrencilerin hangi şubede olacakları ortaya çıkacak"

Okulların açıldığı ilk gün çocuklarının ellerinden tutarak okula getiren veliler de kura çekimini ilgiyle takip etti. İlk kez kura çekimine tanıklık ettiklerini belirten veliler, bunun noter huzurunda yapılmasının da doğru bir uygulama olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber