Kazdağları'na yakın köyler yangın dolayısıyla boşaltıldı

Balıkesir'in Havran ilçesinde çıkan orman yangınında söndürme çalışmaları güçlükle sürdürülüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2012 00:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fırtına şeklinde esen rüzgar, Kazdağılarında ki yangına müdahaleyi güçleştirirken, uçaklar ve helikopterler zaman zaman havalanmazken risk altındaki köyler boşaltıldı.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, ilk belirlemelere göre yaklaşık 150 hektarlık alanda yangının etkili olduğunu belirterek şunları söyledi; ?Rüzgar çok fazla, ancak Kalabak ve Tepeoba köylerimiz açısından yangın bir risk taşıyor. Arkadaşlar elinden gelen çalışmayı yapıyor. Eke köyümüze yangın sirayet etmez inşallah. Şu anda yapacak çok fazla da bir şey yok. Maalesef rüzgardan uçaklarımız kalkmıyor. Şu anda mal ve can kaybı açısından bir sıkıntı yok. Arkadaşlar çalışmalarını devam ettiriyorlar.?

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş ise yangına karadan ormana ait 50 arazöz, 10 adet iş makinesi, 2 uçak, 4 helikopter ile müdahale edildiğini ifade etti. Ateş, ?Yangını söndürme çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bir yandan da diğer çevre illerden arazzözler İzmir, Bursa, Çanakkale'den gelmeye devam ediyor. Rüzgar izin verdiği anda yangını söndürmek için var gücümüzle hazırlığımızı yapmış durumdayız. Zaman zaman rüzgarın aşırı olmasından ötürü helikopter ve uçakların çalışamadığı anlar da oldu.?

Havran'ın Tepeoba ve Kalabak köyü sakinleri orman yangınından ötürü köylerin üzerine duman çökmesi ve yangının konutlara ulaşma ihtimaline karşı toplayabeldikleri eşyalarını alarak köylerini buldukları araçlarla terk ettiler. Köylerini boşaltan köylüler gözyaşlarını tutamadı. Gözü yaşlı köylüler, "Yangından çok korktuk. Evimizi bırakıp kaçtık.? dediler.

Jandarma, zaman zaman köy içinde anons yaparak köylerin boşaltılmasını istedi. Köylerdeki imamlar vasıtasıyla da gün içinde cami hoparlörlerinden köylerin boşaltılması yönünde anonslar yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber