Ege'de kaçakları taşıyan teknenin batması: 4 kişi daha tutuklandı

İzmir'in Menderes ilçesi açıklarında kaçak göçmenleri taşıyan teknenin batması ve 62 kaçak göçmenin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak organizatör şüphesiyle gözaltına alınan 3'ü yabancı uyruklu 4 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2012 08:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaçak göçmenleri taşıyan teknenin batması ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında, organizatör oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 3'ü yabancı uyruklu 4 kişi, Özdere Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından Menderes Adliyesi'ne sevkedildi. Suriye uyruklu M.M. (26), S.İ. (29), M.K. (29) ile Türk vatandaşı H.Ç. (26) çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Buca Cezaevi'ne gönderildi.

Menderes ilçesi Ahmetbeyli Mahallesi Baradan mevkiinde kaçak göçmenleri taşıyan 'Sailor' adlı tekne 6 Eylül Perşembe günü batmış, kazada 62 kaçak göçmen hayatını kaybederken, 44 göçmen sağ olarak kurtarılmıştı. Batan tekneden sağ olarak kurtulan ve organizatör oldukları şüphesiyle adliyeye sevk edilen tekne kaptanı B.Y. ile yardımcısı M.M. daha önce çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Böylece olayla ilgili olarak tutuklananların sayısı 6'ya yükseldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber