Bakan Çelik: 5 yıllık okul müdürlerinin görev yerleri değiştirilecek

Haber Giriş : 04 Eylül 2005 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çelik, buna itiraz eden ve mahkemeye başvuranlara gözdağı vererek, ?Ben İstanbul Milli Eğitim Müdürü Balıbey'in yerinde olsam mahkemeye verenlere hayat hakkı tanımam' dedi. Salonda tepkilere neden olan bu konuşma sırasında Çelik, şunları söyledi:

40 YIL AYNI YERDE

40 yıl aynı okulda müdürlük yapanlar var. Sayıları da az değil. Aynı yerde bu kadar uzun görev yapılır mı? Valiler, kaymakamlar bu kadar süre aynı yerde kalıyor mu? Okul müdürü başarılıysa gitsin başka okulda da başarısını sürdürsün.

SİYASETEN ATAMA YOK

Biz siyaseten atama yapmıyoruz. Tebdil-i mekanda ferahlık vardır. İstanbul dışına çıkarmıyoruz ki, sadece il içinde değişiklikler yapıyoruz. Niye itiraz?

YOLMAYALIM

Kayıtlarda alınan bağış meselesi hepimizi rahatsız ediyor. Okul aile birliklerini düzenledik, yönetmelik hazırladık. Bir veli okulu yeniden yapmak istiyor ya da bir bölümünde restorasyonu gerçekleştirmek istiyorsa bırakın yapsın. O velinin başımızın üstünde yeri var. Çaresiz kalırsanız gelin, ben sizin adınıza dilenirim. Ama, vatandaşı yolmayalım.

TAM REZİLLİK

Bazı müdürler bu konuda çok maharetli. Böyle rezillik olur mu? Kayıt yaptırmak isteyen kapıcıdan da para isteniyor. Bazı müdürler ?makbuzlu bağış tehlikeli' diye makbuz kesmiyor.

BÖYLE SİSTEM OLMAZ

Okul temizlemekte sorunlar yaşanıyor. 50 bin hizmetli kadrosu olsa da atamam. Çünkü, iş kaybetme çekincesi olmayanı çalıştıramazsınız. Adam devlet memuriyetini alıyor, 700 milyonu cebine koyuyor. Yerine 300 milyona adam tutuyor. Kendisi minibüs şoförlüğü yapıyor. Böyle sistem olmaz. Ben de bunu ?hizmet satınalma' ile çözeceğim. Biz uğraşmayacağız. Özel şirketler uğraşacak.

Usulüne göre seçti

MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, çeşitli açılış ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Van'da, Bostaniçi Beldesi Belediyesi'ni ziyaret etti. Çelik'e beldede yetiştirilen kokulu kavun ikram edildi. Çelik, kavunu seçmek için uzun uzun kokladı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber