Cizre Emniyet Müdürü İçli: PKK, Türkler ile Kürtleri ayırmaya çalışıyor

Şırnak Cizre İlçe Emniyet Müdürü Ercan İçli, terör örgütünün Türkleri ve Kürtleri birbirinden ayırmaya çalıştığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2012 09:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kendisini ziyaret eden gazetecilere açıklamalarda bulunan Emniyet Müdürü Ercan İçli, terör rögütünün kandan, nefretten beslenmeye çalıştığını söyledi. Bölge halkının dinine bağlı olduğunu ifade eden İçli, ?Onun için terör örgütü, artık dini kullanarak Türkleri ve Kürtleri ayırmaya çalışıyor. Terör örgütü çok uğraşmasına rağmen Türkleri ve Kürtleri ayıramayacağını anladı, şimdi din üzerinden ayırmaya çalışıyor. Bir yandan Zerdüştlüğü çıkarttı. İşte Kürtlerin dini Zerdüştlüktür diye. Onunla ayırmaya çalışıyorlar. İslam dininde adam öldürmek yoktur. Ama bunlar silah zoruyla her şeyi yapıyorlar. Bunlar Kürtlüğü savunmuyorlar. Gerçek Kürt, insan öldüremez. Gerçek Kürt insana saygılıdır, yardımseverdir.? dedi.

Dış güçlerin de Türklerin ve Kürtlerin bir olmasını, beraber olmasını istemediğini anlatan İçli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aramızı bölmeye çalışıyorlar. Bunu başarmak için her türlü yolu deniyorlar. Ama inşallah amaçlarına ulaşamayacaklar, bizi kimse ayıramaz, bölemez. Bu da inşallah bitecek. İnşallah huzurlu ve güzel günler göreceğiz. Huzur ve güven olmasa hiçbir şey buralara gelmez. Biz halkımıza hizmet etmek için buraya geldik. Hiç kimseyi kırmadan, hiç kimseyi incitmeden çalışmalarımızı yapıyoruz. Buranın insanı çok misafirperverdir. Cizre'nin hepsi toplumsal olaylara destek vermiyor. Bu destek verenler de kandırılıyor. Okullara zarar veriyorlar. Yazık, günahtır. Terör, cahil insanları kandırıyor. Burada aileler çocuklarına sahip çıkmıyorlar. Çocuklarına sahip çıksınlar. Akşamları nereye ve kimlere takıldıklarını takip etsinler.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber