Keneyle mücadele için 700 sülün doğaya salındı

Çorum Orman ve Su İşleri Müdürlüğü tarafından Osmancık ilçesine Samsun Gelemen'den getirilen 700 adet sülün Kızılırmak kenarında doğaya salındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2012 20:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorum genelinde bugüne kadar doğaya toplamda 11 bin 200 adet sülün ile 2 bin 870 adet kınalı kekliğin salındığı belirtildi. Çorum Orman ve Su İşleri Müdürü Mahmut Temel yaptığı açıklamada, doğaya salınan sülün ve kınalı kekliklerin uyum sağladığını ve sayılarında ciddi bir artış olduğunu söyledi. Temel, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından keneyle mücadele amacıyla üretilen beç tavuklarının 2 yıl içerisinde Çorum'a çok sayıda getirildiğini kaydetti. Kene vakası görülen 16 köye ücretsiz olarak dağıtıldığını dile getiren Temel, ''Geçen yıl içerisinde beç tavuğu dağıtımı yapılan özellikle kene vakasının görülmüş olduğu köylerde, çalışma oldukça başarı göstermiş olup, yapılan inceleme sonucunda kene ısırma vakalarında ciddi oranda azalma tespit edilmiştir. Yine kene ile mücadele ve yaban hayatını canlandırma kapsamında Uğurludağ ilçemize bağlı köylere 2012 yılında 350 adet kınalı keklik yerleştirilmesi gerçekleştirilmiştir. Önümüzdeki günlerde 400 adet kınalı keklik te doğaya yerleştirilecektir.'' dedi.

KAÇAK AVLANAN 19 AVCIYA CEZA KESİLDİ

Avcılıkla ilgili açıklamalarda bulunan Mahmut Temel, kara avcılığına muhalefet eden 19 kişiye para cezası verildiğini kaydetti. 2012 yılında toplamda kaçak avcı sayısının 78 olduğuna dikkat çeken Temel, açıklamasında şunları dile getirdi: ''Böylece 2011 yılında yakalanan 70 kaçak avcı sayısına daha av sezonunun başında ulaşılmıştır. 2012 yılı yakalanan kaçak avcı sayısı bakımından rekor yıl olmuştur. Bunun en önemli sebeplerinden birisi kaçak avla mücadele kapsamında av koruma ekip sayısının artırılması bulunmaktadır. Ekipler önümüzdeki günlerde de mücadeleye yoğun bir şekilde devam edeceklerdir. Tüm Çorumlu hemşehrimizden doğaya bırakılan bu hayvanlara sahip çıkmalarını, doğayı korumalarını ve çevrelerinde kaçak av yapanları müdürlüğümüze ve jandarmaya bildirmelerini rica ediyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber