Meclis'te kadın garson dönemi

Haber Giriş : 05 Eylül 2005 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni yasama dönemine hazırlanan TBMM'de bir ilke imza atılacak. TBMM eski Başkanı Mustafa Kalemli döneminde ilk kez ?kadın kavas' uygulamasının başlatıldığı Meclis'te, Bülent Arınç da ?kadın garson' çalıştırılmasına karar verdi.

18-20 YAŞ

Bundan sonra TBMM'de milletvekili lokantalarında kadın garsonlar hizmet verecek. Meclis, yeni eleman almayacak. Kadın garsonlar, turizm okullarının stajerleri olacak. Yaşları 18-20 yaşındaki genç kızlar, vekillere hizmet ederek, meslek öğrenecek. TBMM Genel Kurulu'nun toplandığı, Salı, Çarşamba ve Perşembe günü dönemler halinde 8'er kadın garson, Meclis'in deneyimli garsonlarıyla birlikte hizmet verecek. Kadın garsonlar, kavas arkadaşları gibi, siyah etek, beyaz gömlek giyecek. Kıyafetlerini TBMM sağlayacak.

HİJYEN TELAŞI

1 Ekim'e kadar, tadilat ve tamirat çalışmalarını bitirmek için hummalı bir çalışma yürütülen TBMM'de başta mutfaklar olmak üzere çay ocakları ve lokantalar yenilendi. HACCP Belgesi (hijyen belgesi) almak için iki yıldan beri kriterleri yerine getirmeye çalışan TBMM yönetimi, bu yıl sonunda belgesine kavuşmayı umut ediyor. Büyük oteller ve lokantalara verilen HACCP Belgesi için TBMM'nin her yeri elden geçiriliyor.

ZAM YOK VAADİ

TBMM yöneticileri, bu yıl lokanta fiyatlarına zam yapmayacaklarını açıkladılar. Üç yıldan beri zam yapmadıklarını belirten yetkililer, iyi işletmecilikle, ucuz fiyatlara rağmen kar ettiklerini ifade ettiler. Meclis lokantasında bu yıl çorba yine 500 bin, tatlı 750 bin, zeytinyağlılar bir milyon, etli yemekler ise 2 milyon 500 bin liradan satılacak.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber