Kaçırılan iş adamı Aydın Tufan, serbest bırakıldı

Kaçırılan işadamı Aydın Tufan Tekin, serbest bırakılmasının ardından havayoluyla geldiği Muğla Dalaman Havaalanı'nda ailesi tarafından alkışlarla karşılandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Eylül 2012 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Lübnan Başbakanının, bir uçak tahsis ettiğini belirten Davutoğlu, Tekin'in en kısa zamanda ailesine kavuşması için çalışıldığını ifade etti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki adresinden Lübnan'da kaçırılan Türk vatandaşı Aydın Tufan Tekin'in Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisine teslim edildiğini duyurdu. Tekin'in ailesine kavuşması için çalışıldığını belirten Davutoğlu, açıklaması şöyle:

"Lübnan'da kaçırılan vatandaşımız Aydın Tufan Tekin az önce Beyrut Büyükelçimize teslim edildi. Yaklaşık bir saat önce beni arayan Lübnan Başbakanı Sayın Mikati, bu müjdeli haberi bildirmişti. Sayın Mikati, kendi uçağını da vatandaşımız için tahsis etti. En kısa zamanda ailesine kavuşması için her şey yapılıyor. Vatandaşımızın özgürlüğüne kavuşmasından son derece mutluyuz. Bu güzel haberi, Aydın Bey'in ailesi ile de görüşerek paylaştım. Kendisine ve ailesine buradan bir kez daha geçmiş olsun diliyorum. Bu süreçte son derece yakın işbirliği yapan başta Lübnan Başbakanı Sayın Mikati ve Meclis Başkanı Sayın Berri olmak üzere Lübnan makamlarına da teşekkür etmek istiyorum."

TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Lübnanlı El-Mikdad ailesi tarafından 15 Ağustos'ta kaçırılmasının ardından serbest bırakılıp Beyrut'taki Türk Büyükelçiliği'ne teslim edilen işadamı Aydın Tufan Tekin'in evinde sevinç var. Yakınları aileyi ziyaret edip, sevinçlerini dile getirdi. Havayoluyla Muğla Dalaman Havaalanı'na hareket ettiği belirtilen Aydın Tufan Tekin'i, ailesi de karşılamak için yakınları ile evden ayrıldı.

Ailenin araçlara yöneldikleri sırada basın mensuplarına açıklamada bulunan baba Mahmut Tekin, "Türkiye Cumhuriyeti'ne çok teşekkür ediyorum. Ellerinden geleni yaptılar. Oğlum Aydın Tufan Tekin şuan Lübnan'daki Türk Büyük Elçiliğinde. Çok sevinçliyiz. Şimdi Dalama'na doğru oğlumuzu almak için hareket ediyoruz" dedi.

DALAMAN HAVAALANI'NA İNDİ

Lübnanlı El-Mikdad ailesi tarafından 15 Ağustos'ta kaçırılmasının ardından serbest bırakılan işadamı Aydın Tufan Tekin, Lübnan Başbakanı Necip Mikati'nin uçağı ile Muğla Dalaman Havaalanı'na geldi. Uçaktan inen Aydın Tufan Tekin'i ailesi ve arkadaşları karşıladı. Tekin, sevenleri ile sarılıp hasret giderdi.

"HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Cumhurbaşkanlığı ile hükümetin girişimlerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Tekin, "Katkıları bulunan herkese teşekkür ederim. Oraya iş için gitmiştim. Havalanından indikten 5 dakika sonra beni kaçırdılar. Ancak orada kaldığım sürece bütün insani ihtiyaçlarımı gidermeme de yardımcı oldular. Arada yer değiştiriyorduk. Gözlerimi bağlıyorlardı. 1-1 buçuk saat dolaşmamızın ardından gözlerimi açıyorlardı. Şu an ülkemdeyim çok mutluyum. Aileme kavuştum. Buraya gelmemde katkısı bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Baba Mahmut Tekin ise "Bugün oğlumuza kavuşmanın mutluluğu içindeyiz. Bu mutluluğu bize yaşatan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz" dedi. Anne, baba, erkek ve kız kardeşine sarılarak hasret gideren Tekin, Marmaristeki evine doğru yola çıktı.

Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şarbel, Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız ve beraberindeki heyet, Tekin ile vedalaştıktan sonra geldikleri özel uçakla Ankara'ya hareket ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber