Antalya'nın ilk seyir terasının olduğu bölgeye 15 bin metrekare kaldırım

Antalya Kepez ilçesi Çankaya Mahallesi'ne 15 bin metrekare kaldırım döşeniyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2012 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehrin ilk seyir terasının yer aldığı bölgedeki çalışmalar kapsamında görme engelliler için ?kabartma takip taşları' ve tekerlekli sandalye kullananlar için rampa yapılıyor.

Konuyla ilgili Kepez Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Başkan Hakan Tütüncü'nün geçtiğimiz Haziran ayında ziyaret ettiği sırada Çankaya Mahalle muhtarına söz verdiği parke kaldırım çalışması başladı. Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sitelerin olduğu bölgedeki caddelerde ve ara sokaklarda 15 bin metrekare parke kaldırım çalışması gerçekleştirecek. Kaldırıma, görme engelli vatandaşların yürürken yollarını takip edebilmeleri amacıyla ?kabartma takip taşları' yerleştiriliyor. Yine kaldırımların girişlerine ise tekerlekli sandalye kullananlar için uygun rampalar konuluyor.

Fen İşleri Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre, bölgedeki kaldırım çalışmasının 15 gün içerisinde bitirilmesi planlanıyor. 16 kilometre asfalt çalışmasıyla yolların tamamı asfaltlanan Masa Dağı bölgesini, Duacı köyüne ve Kent Parkı'na bağlayan yol da tamamlandı. Barış Manço Bulvarı ile Masa Dağı'nın doğu kısmındaki siteler arasındaki mevcut 900 metre uzunluğundaki dar yol 20 metre genişletildi ve sıcak asfaltla kaplandı. Bölgedeki Şehit İbrahim Yurtseven İlköğretim Okulu'nun bahçe duvarı ile bahçesinde 2 bin 730 metrekare asfalt çalışması yapıldı. Mahalledeki Antalya'nın en büyük camii olan Hacı Ali Uyaroğlu Camii'nin, çevre düzenlemesi yapılarak, ibadete açılması sağlandı. Bölgedeki Antkoop Akdeniz Siteleri ile cami arasında 800 metrelik yeni bir yol açıldı.

Mahallenin güney bölümündeki, kent merkezinin Kundu'dan Sarısu'ya kadar izlenebildiği Masa Dağı'nda 14 dönümlük alana, Antalya'nın ilk seyir terası inşa edildi. Orman vasfını kaybetmiş Hazine arazileri olarak bilinen 2B alanlarıyla ilgili yasal düzenlemenin yasallaşmasıyla birlikte, Çankaya Mahallesi'nin 2B ile ilgili mülkiyet problemi de çözüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber