Yakutiye Belediyesi, Kırmacı Mahallesi'ne 25 dönüm büyüklüğünde park yapacak

Şehir merkezinde 3 büyük park inşa eden Yakutiye Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde 3 yılda irili ufaklı 15 civarında park, 20 oyun alanı inşa etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2012 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırmacı Mahallesi'ne 25 dönüm büyüklüğünde devasa bir park çalışmasına başlayan Yakutiye Belediyesi, yeni yapılaşmalar ile birlikte Erzurum'u daha yeşil yapmayı planladıklarını duyurdu.

Kırmacı Mahallesi'ne yapılacak park projesi hakkında bilgi veren Korkut, önceliklerinin yeşil alanlar üretmek olduğunu söyledi. Korkut, ?Göreve geldiğim gün, Erzurum'da kişi başına yeşil alan oranını yükselteceğimi belirtmiştim. Bu doğrultuda çalışmalar yapıyoruz. Yazıcıoğlu, Aşkale Garajı, Gaziler parklarının ardından ilçenin muhtelif bölgelerinde büyüklü küçüklü 15 dolayında park, 20 dolayında oyun alanı yaptık. Tortum yolu üzerinde 35 dönüm büyüklüğünde park/mesire alanı, Dumlu girişinde Nafiz Kotan Mesire alanı ile birlikte Kırmacı mahallemize inşa edeceğimiz park şehrin imajında ciddi değişime yol açacak. Yeşil bir Erzurum imkânsız değil, bunun için gayret ediyoruz.? dedi.

Korkut, ?Kırmacı Mahallesi'ne 25 dönüm büyüklüğünde park yapıyoruz. Bir mahalleye böylesine devasa bir düzenleme ilk defa yapılıyor. Ancak burada yapılaşma yeni yapılmış, ortasına böyle güzel bir Park yapmak gerekiyordu. İçerisinde futbol, basketbol, voleybol için saha, kamelyalar, oturma grupları, yürüyüş bandı, banklar, otu park alanları, yeşil alanların yer alacağı park çevreyi güzelleştirecektir. İnsanımıza böylesine büyük ve görünümü hoş park kazandıracağımız için mutluyum. Bu parklar ile kişi başına düşen yeşil oranını yükselterek dünya ortalamasına ulaştıracağız.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber