Para kazandıran bölüm: Cam ve seramik

Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu, cama hayat verecek öğrenciler bekliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2012 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu, 2012-2013 eğitim öğretim yılında açılan cam ve seramik bölümüne öğrenci kaydı almaya devam ediyor. Bu bölümde, cam sanatı ile ilgili teknik, modern, estetik tasarım bilgilerine sahip donanımlı cam tasarımcıları yetiştiriliyor.

Atölyesi, Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu'nda 2450 metrekarelik alana inşa edilen Cam ve Seramik Bölümü'ne öğrenci alımları devam ediyor. 6 dönemden oluşan bölümde 4 dönem okulda, 2 dönem ise işletmelerde alınan eğitimlerle tamamlanıyor. Böylelikle teorik derslerin yanında atölyelerde verilen uygulamalı eğitimlerle öğrenciler mesleği daha yakından tanıyor. Üniversite-Sanayi işbirliği olan okulda öğrenciler büyük işletmelerde 2 dönem staj yaparak mesleki becerilerini geliştirme ve öğrendiklerini uygulama imkanı buluyorlar. Ayrıca, eğitimini tamamlayan öğrenciler, staj yapmış oldukları işletmelerde iş hayatına devam edebiliyor. Öğrenciler, seramik ve cam fabrikalarının Ar-Ge bölümünde üretimin içinde ve kalite kontrolde seramik ve cam teknikeri, belediyelerin açtığı meslek edindirme kurslarında usta öğretici, özel okulların açtığı seramik bölümlerinde teknik eleman veya stajyer öğretmen, serigrafi atölyelerinde, alçı kalıp ve model atölyeleri ve cam dekor atölyelerinde usta olarak çalışacağı gibi mezun olan öğrenci kendi atölyesini de açabiliyor.

?Seramik' ön lisans programını başarı ile bitirenler, ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş Sınavı'nda başarılı oldukları takdirde ?Seramik, Cam, Seramik Mühendisliği, Seramik Öğretmenliği, Seramik Sanatları, Seramik ve Cam' lisans programlarına dikey geçiş yaparak lisans eğitimini tamamlayabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber