Sahipsiz şampiyon

Güreşte Yıldızlar Dünya Şampiyonu olan Aydınlı Emre Muyan, doğup büyüdüğü ve spora başladığı memleketinde sahipsiz kaldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2012 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın kutladığı Emre, ilgisizlikten dolayı sessiz sedasız ailesine tarla işlerinde yardım ediyor.

Aydın Güreş Eğitim Merkezi'nden yetişerek Milli Takıma seçilen ve Azerbaycan'da düzenlenen Yıldızlar Serbest, Grekoromen ve Bayanlar Dünya Şampiyonası'nda erkekler 100 kiloda Dünya Şampiyonu Emre Muyan, doğup büyüdüğü ve güreşe başladığı Aydın'da yeterince ilgi görememesinin üzüntüsünü yaşıyor. Eğitimi ve antrenmanlarından arta kalan zamanda Aydın merkeze bağlı Umurlu beldesinde yaşayan ailesinin yanına gelen Emre, spora başladığı dönemlerde olduğu gibi ailesine tarla işlerinde yardım ediyor. Daha 16 yaşında büyük bir uluslararası başarıya imza atan Emre, daha uzun yıllar Türk sporuna hizmet ederek Olimpiyat Şampiyonu olmayı hedefliyor.

Güreş Federasyonu Aydın İl Temsilcisi Mahmut Yörük, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın'a Dünya Güreş Şampiyonu Umurlulu Emre Muyan'a gereken ilgiyi göstermediğini iddia ederek tepki göstermişti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'da Azerbaycan'da Dünya Şampiyonu olan Selahattin Emre Muyan'ı mesajla tebrik etmişti. Akın tarafından Aydın'ın sporcusu olmadığını iddia edilerek kabul edilmeyen Emre Muyan'ın dev posteri Umurlu Belde Belediye Başkanı Rıza Posacı tarafından beldenin en işlek noktasındaki bir üst geçide asarak sporcuyu onurlandırıldı.

Dünya şampiyonluğunun kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden Emre Muyan, küçüklüğünden beri tarla işlerinde ailesine yardımcı olduğunu söyledi. Başarısında ailesinin de katkısının büyük olduğunu belirten Muyan, ?Yaz tatillerinde Umurlu'ya geldiğimde aileme bahçe işlerinde yardım ediyorum. Babam zaten çiftçilikle uğraşıyor. Bende kendi işimizde aileme yardımcı olmaya çalışıyorum? dedi.

EMRE'NİN ŞAMPİYONLUĞU GÜREŞE OLAN İLGİYİ ARTIRDI

Güreşe başlamasında kendisi gibi güreşçi olan ve Avrupa 2'inciliği derecesi bulunan Faruk Pazarlıoğlu'nun etkili olduğunu açıklayan Muyan, ?Güreşe ona özenerek başladım. Onu hep kendime örnek aldım. Ben şampiyon olduktan sonra beldemize güreş salonu açıldı. Birçok çocuk bana özenerek güreşçi olmak istiyor. Geçen yıl güreş kursları vardı ama öğrenci sayısı çok azdı. Bu yıl benim şampiyonluğumla birlikte ilgi arttı. Çoğu aile benim şampiyonluğumdan sonra çocuklarını güreşçi yapmak istedi? diye konuştu.

BAŞARI 7 YILDA GELDİ, HEDEF OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU

Güreşe 10 yaşında başladığını anımsatan Emre, spor yaşamı boyunca okul, antrenman ve tarlayı bir arada götürmeye çalıştığını ifade etti. Antrenmandan arta kalan zamanlarda tarlada ailesiyle birlikte çalıştığını hatırlatan Emre, şöyle konuştu: ?Spora ilk başladığım dönemden beri antrenmanların dışında aileme tarlada yardımcı olmaya devam ettim. Okul, güreş ve çiftçiliği bir arada götürdüm. 7 yıllık bir çalışmanın sonucunda Dünya Şampiyonasına gitme başarısı elde ettim. Dünya Şampiyonası, kolay bir turnuva değil. Her ülkenin en iyi sporcuları katılıyor. Zor oldu ama bütün zorlukları yenmeyi başardım. Hem ailemi, hem Aydın'ı hem de Türkiye'yi mutlu ettim. Orada İstiklal Marşını okuttum. Çok mutluyum. Yıldırlar kategorisi bitti. Önümüzde gençler kategorisi var. Gençlerde de Avrupa ve Dünya şampiyonluğunu Türkiye'ye getirmeyi çok istiyorum. İnşallah ileride de Olimpiyat Şampiyonluğunu hedefliyorum?

?DAHA KÜÇÜK BAŞARILARIN ÖDÜLLENDİRİLDİĞİNİ GÖRDÜM?

Şampiyonluğunun ardından Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın mesajla kendisini kutlamasından çok mutlu olduğunu kaydeden Emre, doğum büyüdüğü ve spor başladığı Aydın'da ilgi görememesinin kendisini çok üzdüğünü ifade etti. Çevresindekilerin elde ettiği başarıdan Aydın'daki kurumları haberdar ettiğini bildiren Emre, üzüntüsünü şu sözlerle ifade etti: ?Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüzle aramızda bir sorun yok. Ancak şampiyonluğun ardından ?O bizim sporcumuz değil' gibi ifadeler kullanmış. 5 yıl Aydın Güreş Eğitim Merkezi'nde spor yaptım. Aydın'da Türkiye Şampiyonluğu, 2 ve 3'üncülükleri gibi pek çok başarı elde ettim. Daha sonra Dünya Şampiyonu oldum. Azerbaycan'dan döndüğümde Aydın'da ilgi göremedim. Sadece Belediye Başkanımız bana ilgi gösterdi. Aydın'ın çocuğu olarak ilgi bekliyordum. Çünkü Aydın'ın ilk Dünya Şampiyonu olan sporcusu benim. İlk olmasına rağmen hiçbir ilgi göremedim. Çoğu branşta Türkiye şampiyonluğu, 3'üncülü ve 5'incili oluyor; daha önceki yıllarda onlara bile daha çok ilgi gösterildiğini görmüştüm. Dünya Şampiyonu oldum ve bir ilk olmama rağmen daha küçük başarılara gösterilen ilgiyi göremedim?

ŞAMPİYONLUĞU TARLADA ÖĞRENDİ

Emre'nin şampiyonluk haberini tarlada çalışırken aldığını ifade eden baba Selahattin Muyan da, ?Biz ailecek tarımla uğraşıyoruz. Emre'de bize okul ve güreşten arta kalan zamanlarında tarlada yardımcı oldu. Şuan çilek işi yapıyoruz. Getir götür işleri ağır oluyor. Kendisi bize yardımcı oluyor. Üç oğlum var. Emre en küçükleri olduğu için en çok o bizim kahrımızı çekiyor. Şampiyon olduğunda tarlada çalışıyordum. Türkiye'deki başarılarına alışıktık. Ama Avrupa ve Dünya başarısı ayrı bir şey. Anlatmak çok zor, yaşamak lazım. Uluslar arası başarı çok farklı. Biz zaten kendisinin başarısından emindik. Emre bunu tek başına yapmadı. Bu bir ekip işi. Aydın ve İstanbul'daki hocaları başta olmak üzere emeği geçenlerden Allah razı olsun? dedi.

Oğluyla guru duyduğunu beyan eden anne Nazife Muyan ise, ?Komşularımla birlikte final maçını seyrettim. Sevinçten çığlıklar attım. Orada bayrakla koşması, takla atması ve İstiklal Marşımızı söyletmesi bizlere çok gurur verdi? diyerek, yaşadığı mutluluğu ifade etti.

?EMRE'NİN GELECEĞİ PARLAK?

Emre'nin şampiyonluğundan onur duyduklarına değinen Güreş Federasyonu Aydın İl Temsilcisi Mahmut Yörük de, Emre'nin Türk Bayrağını şampiyona da en iyi şekilde temsil ettiğinin altını çizdi. Emre'ye çeşitli kurumlar sahip çıkarken Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün konuya duyarsız kalmasının kendilerini üzdüğüne değinen Yörük, şunları söyledi: ?İl Müdürümüz maalesef Emre'ye sahip çıkmamıştır. Bunun yanında Valilik makamını yanlış bilgilendirerek Emre'nin Aydın'ın sporcusu olmadığını ifade etmiştir. Bu anlamda biz çok üzüntülüyüz. Oysaki Emre, bizim elimizde büyüyüp Aydın'dan çıkardığımız, Aydın'ın öz evladı bir sporcumuzdur. Emre'yi dünya sporuna kazandırdığımız için sevinçliyiz. Emre Yıldızlar 100 kilogram kategorisinde yarışıyor. Önümüzdeki yıldan itibaren Gençler kategorisine geçecek. Emre şuan 100 kiloda dünyadaki en iyi üç sporcu arasında yer alıyor. Önümüzdeki yıllarda da Gençler ve Büyüklerde de defalarda Dünya ve Avrupa Şampiyonluğu göreceğimiz bir sporcumuz?

KARALAMA KAMPANYASI

Güreş Federasyonu Aydın İl Temsilcisi Mahmut Yörük tarafından ortaya atılan bu iddiaları kesin bir dille yalanlayan Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın ise, yaptığı açıklamada; ?Kesinlikle iddia edildiği gibi bir durum söz konusu değil. Bize herhangi bir kimse gelip de bizden randevu talep etmedi. Hatta sporcumuzun ayağına biz gidecektik. Fakat bazı arkadaşlarımız ?bizim müdür olduğumuzu, onunsa sporcu olduğunu' hatırlatarak, sporcunun bizim ayağımıza gelmesi gerektiğini söyledi. Bizde beklemek istedik ve bugüne kadar gelen giden de olmadı. Şahsıma yapılan karalama kampanyası olduğuna inanıyorum? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber