Mamak Belediyesi'nden yeni evlenen çiftlere 'başucu rehberi'

Mamak Belediyesi; aile içi iletişimi pekiştirmek, çiftleri evlilik öncesi ve sonrasına yönelik bilinçlendirmek üzere ?Ailenizin Başucu Rehberi' isimli bir kitap hazırladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2012 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kitap aile okulu katılımcıları ve yeni evlenen çiftlere ücretsiz olarak veriliyor.

Mamak Belediyesi, toplumun temel taşı olan ve aileye yönelik hazırladığı ?Ailenizin Başucu Rehberi' kitabıyla evlenecek çiftlere yol haritası çiziyor. Mamak Belediyesi Aile Merkezleri Koordinatörü Rabia Zencirkıran öncülüğünde hazırlanan 'Ailenizin Başucu Rehberi' evlilikle ilgili soruları cevaplıyor. Aile Merkezleri Koordinatörü Rabia Zencirkıran, kitabı, özellikle yeni evlenmiş ya da evlenecek çiftlerin okuması gereken bir eser olduğunu belirterek, kitabın içeriğinde aile merkezlerinde düzenlenen, aile okulu katılımcılarının sorduğu ve her çiftin sosyal hayatta karşılaştığı soru ve sorunlara uzmanların verdiği cevaplardan oluştuğunu dile getirdi. Kitabın yazar kadrosunun her biri kendi alanında uzman 26 kişiden oluştuğunu aktaran Zencirkıran, kitabın sıkıcı olmaması için özel tasarlandığını kaydetti.

Sosyal hayatın içerisinde aile kurumunun her zaman güçlendirilmesi gerektiğini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ?Çok üzücüdür ki istatistiklerde her geçen yıl ülkemizde boşanma rakamlarının arttığına tanık oluyoruz. Bilim hızla ilerliyor toplumda ailede çok hızlı bir değişim yaşıyor. Değişen zamanının yapısına uygun olarak ailelerin karşılaştığı sorunlarda farklılık gösteriyor. Bizler aile merkezlerinde, aile okullarında zamanın ruhuna uygun olarak eğitim veriyor, aileyi daha güçlü bir hale getirmeye çalışıyoruz. Bu kitap bende farklı bir gurura vesile oldu. Yönetimimizin ilklerinden olan bu kitabın telif hakları tamamen Mamak Belediyesi'ne ait. Bu kitap aileyi güçlendirmeye yönelik izlediğimiz stratejinin önemli bir parçası. Bilinçli ve güçlü aile için üç adımlık bir strateji belirledik. Aile Okulu, Ailenizin Başucu Rehberi ve Aile Merkezlerinde Psikolojik Destek şeklinde oluşturulan strateji ile Mamaklı ailelere verdiğimiz hizmet her boyutta devam ediyor.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber