Yargıtay eski müze müdürünün cezasını onadı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2012 15:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Uşak Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen Karun Hazineleri'ni arasında bulunan Kanatlı Denizatı Broşu'nun sahtesiyle değiştirildiği iddiasıyla açılan davada 17.5 yıl hapis cezası alan ve cezası Yargıtay tarafından onanan eski müze müdürü Kazım Akbıyıkoğlu, tutuklanarak yeniden cezaevine gönderildi.

Uşak Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen Karun Hazineleri'nin en değerli parçaları arasında gösterilen Kanatlı Deniz Atı görünümlü Altın Broş'un 2006 yılında sahtesiyle değiştirildiği iddiaları üzerine dava açılmıştı. Açılan dava kapsamında dönemim müze müdürü Kazım Akbıyıkoğlu gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Yaklaşık 4 yıl tutuklu olarak yargılanan Akbıyıkoğlu 2010 yılında tahliye edilerek tutuksuz olarak yargılanmaya başlanmıştı. Nitelikli Zimmet, Görevi İhmal ve 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları'nın Koruma Kanunu'na muhalefet ettiği iddiasıyla, Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'nce yargılanan Kazım Akbıyıkoğlu dava sonunda 17.5 yıl hapse mahkum edildi. Eski Müze Müdürü Akbıyıkoğlu, kararı avukatı aracılığıyla Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi'ne taşıyarak temyizde bulundu. Dosyayı inceleyen Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi, Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'nin Kazım Akbıyıkoğlu hakkında verdiği 17.5 yıl hapis cezasını onadı. Geçtiğimiz 11 Temmuz'da Yargıtay tarafından kararın onanmasının ardından gerekçeli kararın da geçen hafta yazıldığı öğrenildi.

Gerekçeli kararın yazılması üzerine savcılık, Akbıyıkoğlu'nun yeniden yakalanması için polise talimat verdi. İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, talimat üzerine Kazım Akbıyıkoğlu'nu dün yakalayarak önce doktor kontrolünden geçirdi ardından da Uşak E Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürdü. Kazım Akbıyıkoğlu, kararın onanması nedeniyle yaklaşık 6.5 yıl daha hapis yatacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber