Ilıca Mahallesi sakinleri duble yol çalışmaları bitince suya yeniden kavuşacak

Antakya-Reyhanlı arasında süren duble yol çalışması nedeniyle merkez ilçesine bağlı Narlıca beldesinde 2 aydır su verilemeyen Ilıca Mahallesi'ne çalışmalar tamamlandıktan sonra su verilebileceği belirtildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2012 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Narlıca Belediye Başkanı Mehmet Çil, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, beldenin yüzde 99'una su verdiklerini ancak karayolları çalışması nedeniyle zarar gören 4 borunun bu yol güzergâhında yapılacak çalışmanın tamamlanmasının ardından kesintiye müdahale edilebileceğini söyledi.

Mahallede yaşanan su sıkıntısının kendileriyle ilgili olmadığını söyleyen Başkan Çil, ?Karayollarının yol yapım çalışmaları nedeniyle yol çalışmaları bitene kadar mahalleye su verilemeyecek.? dedi. Çil, karayollarının yol yapım çalışmaları sonucu yaklaşık 4 kilometre uzunluğundaki su borularının zarar gördüğünü belirtti.

Narlıca beldesinin yüzde 99'una su verildiğini ancak bir tek Ilıca Mahallesi'nde kendi ellerinde olmayan sebeplerden dolayı su verilemediğini, mağduriyeti gidermek için belediye olarak her gün mahalleye tankerlerle su sevkiyatı yaptıklarını belirten Başkan Çil, ?Beldemizde su olmayan tek mahalle Ilıca Mahallesi'dir. Bunun sebebi de yapımı devam eden Antakya- Reyhanlı arası duble yol çalışmalarıdır. Karayolları'nın çalışmaları devam ettiği için zarar gören su borularını tamir edemiyoruz. Ancak mahalle halkının mağduriyetini gidermek için elimizden geleni yapıyoruz. Her gün belediyemize ait su tankerleriyle mahalleye temiz su veriyoruz. Belki verdiğimiz su yeterli değil ama en azından elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz.? şeklinde konuştu.

Karayolları'nın yol yapım çalışmalarını bitirdiği anda zarar gören su borularını tamir edeceklerini de belirten Başkan Çil, ?Biz biran önce Karayolları'nın çalışmalarını bitirmesini bekliyoruz. Çalışmalar bittiği anda zarar gören boruları tamir edeceğiz ve en geç bir hafta içinde de mahalleye su vereceğiz.? açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber