Karabük'te orman yangını

Karabük merkeze bağlı Karabük Köyü Mahallesi mevkiinde bulunan ormanlık alanda nedeni belirlenmeyen bir şekilde yangın çıktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2012 17:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Örtü yangını olarak başlayan ve yer yer tepe yangınına dönen alanda genç kızılçam ağaçlarından oluşan yarım hektarlık alan zarar görürken, olay yerine gelen Karabük Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, yangını büyümeden kontrol altına alarak söndürdü.

Yangın yerinde incelemelerde bulunan Karabük Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy, yangının sebebinin bilinmediğini belirterek, ekiplerin hızlı bir şekilde yangına müdahale ettiğini söyledi.

Yangının yarım hektarlık bir alana zarar verdiğini ifade eden Uzunsoy, "Yangın Kızılçam ormanlarında meydana geldi ve yarım hektarlık bir alan yandı. Örtü yangını şeklinde çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle zaman zaman tepe yangınına dönüştü. Ancak ekiplerimizin hızlı müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı" dedi.

İnsanların dikkatsizliğinin tüm uyarılara rağmen devam ettiğini kaydeden Müdür Uzunsoy, "Tüm uyarılara rağmen insanların cehaleti yüzünden ormanlarımız yanıyor. Karabük ve Safranbolu İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ormanlık alanlarda bu yıl toplam 22 adet yangın meydana geldi ve bu yangınlarda 990 hektar alan zarar gördü. Bu az bir alan değil. İnsanlarımızın çok dikkatli olması gerekiyor, çok ağır bedeli var. Yanan ağaçların bedeli milyonlarca lira değerinde. Eğer sorumlular bulunursa bunun bedeli alınıyor. Çok ağır cezalar var onun için vatandaşlarımız çok duyarlı olsunlar" uyarısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber