Gaski: 'Sularda sorun yok'

GASKİ Genel Müdürlüğü'nden son günlerde vatandaşlardan gelen suyun rengine yönelik şikayetler üzerine yapılan açıklamada, sularda bir sorun olmadığı belirtildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2012 18:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GASKİ Genel Müdürü Fahreddin Uslusoy yaptığı açıklamada, ?Genel Müdürlüğümüze bağlı içme suyu arıtma tesisine Kartalkaya Barajı'ndan gelerek arıtılan suların beslendiği bazı mahallelerden son günlerde suyun rengine ve kokusuna yönelik şikayetler alınmaktadır. Arıtma tesisinden arıtılarak şehre verilen suyun analizleri, TÜRKAK (Türk Akreditasyon Kurumu) tarafından akredite edilmiş laboratuarlarımızda aralıksız takip edilmektedir. Şikayetlerde belirtilen bulanıklığın ve rengin nedeni, barajlardaki ham suyun mevsimsel karakteristiği ile ilgili geçici bir durumdur? dedi.

"Bu itibarla yapılan rutin analizler sonucunda şehre verilen su, İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik'e uygundur" diyen Uslusoy, suda görülen bulanıklığın giderilmesi için gerekli çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü ve önümüzdeki birkaç gün içerisinde bu sorunun ortadan kaldırılacağını, Gaziantep halkının sağlığını tehdit edecek bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber