Açık öğretimli de artık öğrenci oldu

Haber Giriş : 06 Eylül 2005 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açık Öğretimliler Vakfı Başkanı Muharrem Soğuksu'nun bazı illerde açık öğretimli öğrencilere paso indirimi yapılmamasını eleştiren demecinden sonra pek çok ilde uygulama kaldırıldı.

Soğuksu'nun Açık Öğretim Fakültesi öğrencilerinin ayrımcılık kurbanı olduğunru dile getirmesi üzerine pek çok başkan bu hatadan döndü.

?Açık Öğretimliler,öğrenci değil mi' başlıklı haberimiz üzerine onu aşkın belediye başkanınının Açık Öğretimliler Vakfı'nı arayarak ve fakslar çekerek, böyle bir uygulamadan haberlerinin olmadığını belirttiler. Vakıftan yapılan açıklamaya göre belediye başkanları, "Açık öğretimimde okuyan öğrencileri, diğer öğrencilerle ayrı tutmak söz konusu olamaz,. Böyle bir uygulama gösterenler hakkında işlem yapacağız" dediler.

Açık Öğretimde okuyan öğrencilerin, öğrenimlerine ikametgahlarında devam etmesinin, öğrencilik haklarından yoksun bırakılmasını gerektirmeyeceğini vurgulayan, Açık Öğretimliler vakfı Başkanı Muharrem Soğuksu, duyarlı belediye başkanlarına teşekkür ederek şunları söyledi: ?Yerel yöneticilerimiz artık bu öğrencilerimizin elinden tutup, onlara sosyal imkanlar vermelidirler. Belediye başkanlarımıza inanıyoruz, ama toplu taşım araçlarını kullanan görevlilere de sık,sık uyarılar yapmalıdırlar. Öğrenci arkadaşlarımız toplum içinde rencide edilmektedir?

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber