Başkan Yıldız: Eskiden ekine giden köylü şimdi motorla balığa çıkıyor

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Kayseri'ye deniz gelmesiyle, "ekine giden köylünün artık sabah motorla balığa çıktığını" söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2012 21:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yamula Barajı Kıyısı'nda Kayseri Marina'daki toplantıda yerel seçimlerde görev alan hanımlara barajı anlatan Başkan Bekir Yıldız, ?Yap-işlet-devret modeliyle 200 milyon dolar harcanarak yapılan Yamula Barajı'nın 3 amacı var. Birincisi elektrik üretimi, ikincisi sulama, üçüncüsü de su ürünleriyle alakalıdır. Yedi yıldır enerji üretiyor. Yıllık 500 milyon kilovatsaat enerji üretimi var. Kayseri'nin üçte birine yetecek yıllık enerji üretiyor. Şirket 20 yıl işlettikten sonra anahtarını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na teslim edecek.? dedi.

Yamula Barajı'nın coğrafyaya zarar vermeden, dışarı bağımlı olmayan, enerji ürettiğini vurgulayan Başkan Bekir Yıldız, ?İklimine etki edebilecek 80 milyon metrekarelik su yüzeyi, 3,5 milyar metreküp su hacmi var. Son ölçümlerde civarın klimasını olumlu değiştirmeye başladı. Bitki örtüsü de öyle. Adaya 500 bin ağaç diktik. Yamula Barajı, Nevşehir, Kırşehir, Kayseri ve Niğde'yi içine alan 104 bin hektar alanı sulamayla alakalı projedir. 104 bin hektar Çukurova'nın iki katı demektir. Su miktarı yeterli, zaten sulama için bütün suyun yüzde 10'u kullanılacak. Sulama, barajın kendinden çok daha büyük sonuçları olan bir durum oluşturacak.? şeklinde bilgiler verdi.

Başkan Bekir Yıldız, ?Bu büyüklükte bir baraj yapılınca burada bir sosyalite oluştu ve insan hayatı da değişiyor. Şimdi bu kadar su bir araya gelince civarda erkenden ekine giden köylüler sabah motorla balığa çıkmaya başladı. 160 kadar kayık var. Erciyes'te, kış sporlarıyla ilgili etkinlikler yaşanırken Yamula Barajı'nda aynı anda denizle ilgili etkinliklerin hepsinin de yaşanabileceği bir kulvar meydana getirdik.? şeklinde konuştu.

Kayseri Seçilmiş Hanımlar Birliği üyeleri adına Çiğdem Yağcıoğlu da çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Kocasinan Belediyesi tarafından yayınlanan kitapların hediye edildiği kadınlar, daha sonra tekneyle baraj kıyılarını gezdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber