Depremzede öğrencilerden Kayahan'a ziyaret

Geçtiğimiz yıl Van'da gerçekleşen depremin ardından Kimse Yok Mu Derneği'nin çalışmalarını desteklemek adına ?Tut Elinden' kampanyasına dahil olan sanatçı Kayahan, depremzede öğrencileri evinde ağırladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 11:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2011 yılı Ekim ayında meydana gelen 7.2'lik depremde okulları zarar gören Vanlı öğrenciler için başlattığı ?Tut Elinden' kampanyasıyla yardımlarını sürdüren Kimse Yok Mu Derneği, bu süreçte kampanyaya destek olan sanatçı Kayahan'ı depremzede öğrencilerle bir araya getirdi. Van'dan öğretmenleriyle birlikte gelen 4 öğrenci sanatçı Kayahan'ı İstanbul'daki evinde ziyaret etti.

Deprem sürecinde çadırlarda ders çalışarak fen liselerine yerleşen öğrencilere, çalışmanın hayat boyu sürdüğünü anlatan Kayahan, ?Buraya gelmeniz beni çok mutlu etti. Tüm zorluklara karşı yılmadınız, çalıştınız ve kazandınız. Bundan sonra da hem ailenize hem de vatanınıza hayırlı evlatlar olun? öğüdünde bulundu. Lise öğrenciliği döneminde bir süre Van Atatürk Lisesi'nde eğitim aldığını da hatırlatan Kayahan, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Van depremi sonrasında ?Tut Elinden' kampanyasıyla Kimse Yok Mu Derneği ile birlikte öğrencilerimize destek olmaya çalıştık. Bundan sonra da bir konser planı var. Kayahan'ı ?Kayavan' yaparak bir konser organize edeceğiz. Çok büyük bir konser olmasını diliyoruz.?

Kayahan'ın ?Bu kadar sıkıntı içerisinde nasıl başaralı oldunuz?' sorusuna ise depremzede öğrenciler, ?Bizim için her şey bitmişti, tek çaremiz buydu. Geleceğimiz için ders çalışmak zorundaydık? yanıtını verdi.

Kimse Yok Mu Derneği organizasyonunda ve Kayahan öncülüğünde yürütülen ?Tut Elinden' projesinde okuma salonlarında eğitim gören öğrencilerden 820'si fen lisesi, anadolu lisesi, anadolu meslek lisesi ve sağlık liselerini kazandı. Deprem sonrası önce Kimse Yok Mu tarafından kurulan konteynerlerde eğitim gören ve ardından kalıcı okuma salonlarına taşınan Vanlı depremzede öğrenciler, sınavlara zor şartlar altında hazırlandı.

Vanlı depremzede öğrenciler, sanatçı Kayahan'a Van balı hediye ettiler. Kayahan ise başarılı öğrencilere eğitimlerinde destek olmak adına çanta ve kırtasiye malzemeri hediye etti. keyifli sohbetin ardından Kayahan ve Vanlı öğrenciler tek kale maç yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber