Muş'ta turistler kan bağışına teşvik için yürüdü

Muş Kızılay Kan Bağış Merkezi ve Sevgi Engelliler Derneği'nin organize ettiği programda, Litvanya, Romanya ve İspanya'dan gelen 18 turist, ilin en işlek caddesi olan İstasyon Caddesi'nden Muş Atatürk Parkı'na kadar yürüyerek kan bağışının önemine dikkat çekti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turistler, esnaf ve vatandaşlara broşür dağıtıp, kan bağışına davet ettiler.

Yabancı uyruklu oldukları için kan bağışında bulunamayan 18 turist, gönüllü olarak Muş Kızılay Kan Bağış Merkezi ve Sevgi Engelliler Derneği'nin organize ettiği programa katılarak, Muş Kızılay Kan Merkezi'nin afişlerini dağıttı.

Muş Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Kenan Şeker, kan bağışına dikkat çekmek için Litvanya, Romanya ve İspanya'dan gelen 18 turistin göstermiş oldukları duyarlılığı diğer vatandaşların göstermesi gerektiğini belirtti. Şeker, "Bu türlü organizasyonla, daha önce tasarladığımız organizasyon tasarımlarından biri olan çalışmanın içerisine girdik. Organizasyona gönüllü olarak katılan bu turist kardeşlerime teşekkür ediyorum." dedi.

Sevgi Engelliler Derneği Başkanı Turgut Korkmaz ise duygularını şöyle ifade etti: "Sevgi Engelliler Derneği üyeleri olarak bu projeyi hazırlarken, Muş Kızılay Kan Bağış Merkezi ile ortaklaşa hazırladık, amacımız, bir kanın ne kadar değerli oladuğunu, önemli olduğunu göstermek. Sağ olsun Litvanya, Romanya ve İspanya'dan gelen 18 turistimiz de bizlere ellerinden gelen tüm destekleri gönüllü bir şekilde gösterdiler."

Esnaflardan Yalçın Hürsoy ise "Bügün turistlerin bizlere, kan bağışının önemini anlatmak için dağıtmış oldukları broşürler, gerçekten bizi çok duygulandırdı. Biz de bölge halkı olarak kan bağışı konusunda duyarlı olmamız gerek." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber