Kalitesiz kanserojen kırtasiye ürünlerine dikkat

Kırtasiye ürünlerindeki kansorejen maddeler tehlike saçıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okulların açılmasına az bir zaman kala kırtasiye alışverişlerinde de hareketlilik başladı. Özellikle kanserojen Çin mallarının alınmaması için veliler uyarılıyor.

Bir çok ürünün taklidi olduğu gibi, bazı kalitesiz kırtasiye ürünlerinin de taklitleri öğrenciler için büyük risk oluşturuyor. Özellikle kalitesiz Çin malları, rengarenk görünüm ve kokularıyla silgiler tehlikeli ürünler arasında başı çekiyor.

NT Mağazaları Muş Şube Müdürü Murat Acar, "Kokulu silgi soruyorlar, biz de elimizde bulundurmadığımız için satmıyoruz, kokularına bakıyorlar, zararlı olduklarını bilmiyorlar ama gelenlere anlatıyoruz zararlı olduklarını. Kokulu silgiyi önermiyoruz. Çünkü kokulu silgilerin zararlı olduğu söyleniyor yapılan araştırmalara göre. Yani taklit ürünlerden sakınıyoruz, taklit ürünler satmamaya gayret ediyoruz." dedi.

Velilerden Adnan Acar ise çocukları kanserojen etki yapan ürünlerden uzak tutmaya gayret gösterdiklerini ifade etti. Acar, şöyle dedi: "Zaten bu kokulu silgilere, Çin mallarına karşı öğretmenlerin çocukları bilinçlendirmesi gerek. Kansorejen etkisi olduğunu biliyoruz, sadece onun dışında bilmiyorum, zaten en büyük dert o zaten, kansorejen olması. Yerli malı dururken Çin'in veya herhangi birinin malını kullanmayı da istemiyorum. Kullananı da kınıyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber