Otobüs hatlarına yeni düzenleme

Bursa'da şehir içi ulaşımın rahatlaması için toplu taşıma hatlarında yeni düzenlemeye gidiliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okulların açılmasıyla birlikte şehir içi trafiğini rahatlatacak adımlar atan Bursa Büyükşehir Belediyesi UKOME Kurulu, 17 Eylül 2012'den itibaren 39, 24/C, 15/H, 3/G, 21/A, 3/A, 35/A, 18/H, 15/H, 21/D nolu otobüsleri kaldırma kararı aldı. Seferden kaldırılan otobüslerin yanı sıra bazı hatlarda da güzergahlarda değişikliğe gidildi.

Arabayatağı - İnönü Cadddesi güzergahında çalışan 21/A hattı kaldırıldı. Alternatifi olarak Mevlana Mahallesi - Bursa Devlet Hastanesi güzergahında çalışan 21/C hattı Yeşil Cami Caddesi'nden geçirilerek Su deposu Caddesi'ne bağlanması kararlaştırıldı. Böylelikle 21/A hattını kullananların alternatifi 21/C hattı oldu. Küçük Balıklı - Bursa Devlet Hastanesi güzergahında çalışan 18/H kaldırılırken, 18/H hattını kullananlar, alternatif olarak Altınova - Atatürk Caddesi güzergahında çalışan 18/İ hattını kullanabilecekler.

Siteler - İnönü Cadddesi güzergahında çalışan 3/A hattı ve Çukurca - Derebahçe güzergahında çalışan 35/A hattı kaldırılarak, Terminal - Derebahçe güzergahında çalışan 99 nolu hattın yeni güzergahı, Terminal - Derebahçe - Siteler olarak düzenlendi. 3/A hattının alternatifi olarak 99 nolu hat; 35/A hattının alternatifi olarak ulaşılacak mahallelere göre 99 ya da 15 nolu hat kullanılabilir.

Kayapa TOKİ - Bursa Devlet Hastanesi güzergahında çalışan B/33 hattı ve Hasanağa - Bursa Devlet Hastanesi güzergahında çalışan B/33-H hattı güzergahları Küçük Sanayi Bursaray İstasyonu'na besleme hat olarak düzenlenerek kısaltıldı. Devlet Hastanesi istikametine gitmek isteyen vatandaşlar, Bursaray Şehreküstü İstasyonu + 35/B (ücretsiz) aktarmasını kullanabilecekler.

Doğancı - Bursa Devlet Hastanesi güzergahında çalışan 2/B hattının güzergahı Odunluk Mahallesi'nden sonra Hayran Caddesi'nden geçirilerek Acemler Bursaray İstasyonu'na besleme hat olarak düzenlendi. Devlet Hastanesi istikametine gidecek vatandaşlar Bursaray Şehreküstü İstasyonu + 35/B (ücretsiz) aktarmasını kullanabilecekler.

Ahmetköy Mahallesi - Haşim İşcan güzergahında çalışan B/27 hattı ve Gündoğdu - Fevzi Çakmak güzergahında çalışan B/29 hattı güzergahları Acemler Bursaray İstasyonu'na besleme hat olarak düzenlendi.

Göçmen Konutları - Küçük Sanayi Bursaray İstasyonu güzergahında çalışan 3/G hattı kaldırıldı. Hasanağa TOKİ - Üniversite Bursaray İstasyonu güzergahında çalışan 1/T hattının araç sayısının yoğun saatlerde artırılması kararlaştırıldı. Alternatif olarak 1/T veya 1/TH hattı aktarmasız olarak Küçüksanayi ve İzmir Yolu'na ulaşım için kullanılabilir.

75. Yıl - Çekirge Devlet Hastanesi güzergahında çalışan 24/D hattı güzergahı 75. Yıl - Bursa Devlet Hastanesi olarak düzenlendi. Siteler - Hamzabey Camii güzergahında çalışan 24/C hattı kaldırılmıştır. Alternatif olarak 75. Yıl - Bursa Devlet Hastanesi güzergahında çalışan 24/D hattı kullanılabilecektir.

Doğu Garajı - Atatürk Caddesi güzergahında çalışan 39 nolu hat kaldırıldı. Alternatif olarak Millet - Bursa Devlet Hastanesi güzergahında çalışan 20/A hattı kullanılabilir.

Adalet - Acemler Bursaray İstasyonu - Armutköy güzergahında çalışan 15/H hattı kaldırıldı. Alternatif olarak Armutköy - Bursa Devlet Hastanesi güzergahında çalışan 15 nolu hat kullanılabilir.

21/D hattının alternatifi olarak yeni oluşturulan Kumlukalan- Samanlı- Y. İhtisas- Arabayatağı İstasyonu- Şevket Yılmaz Hastanesi arasında hizmet veren D/9 ya da 21 nolu hat tercih edilebilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber