Simav Öreğler'de örnek dayanışma

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Öreğler Belediyesi, yatırımlarını 3 yıldır vatandaşlarla el birliği yaparak gerçekleştiriyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2012 15:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mhp'li Belediye Başkanı Özden Akçay, belde nüfusunun geçim sıkıntısı çeken vatandaşın büyük şehirlere göç etmesi yüzünden 2 binlerden 800'e kadar düştüğünü, bunun sonucunda İller Bankası'ndan gelen payın azalmasıyla yatırım yapamaz hale geldiklerini bildirdi. Çareyi belde halkı ile el ele vermekte bulduklarını dile getiren Başkan Akçay, "Türkiye'de bunu başaran nadir beldelerden biri olduğumuzu sanıyorum. Görevde bulunduğum 3 yıllık süreçte önceki dönemden kalan 450 bin TL tutarındaki borcumuzu temizledikten sonra vatandaşlarla bütünleşmek ve onların desteğini almak suretiyle 300 bin liraya yakın bir alt yapı yatırımı yaptık. Bize katkı sağlayan hayırsever hemşerilerime sonsuz şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Son olarak İstanbul'da yaşayan hayırsever bir hemşerisinin 40 bin TL değerinde içme suyu borusu satın alarak belediyeye teslim ettiğini ifade eden Başkan Akçay, "İsminin açıklanmasını istemeyen hayırsever bir vatandaşımız ekonomik ömrünü tamamlayan yer altı içme suyu şebekemizin değiştirilmesi için bize plastik boru alarak teslim etti. Şimdi onun hibe ettiği boruları döşeyip kaçaklara yol açan şebekemizi değiştireceğiz. Vatandaşların hizmetlere destek vermesinin bir başka güzelliği de destek verdiği yatırımı görüp gözetiyor" dedi.

İller Bankası'ndan gelen aylık 16 bin TL dolayındaki payın personel giderlerine ancak yettiğini ifade eden Başkan Akçay, "Geçim sıkıntısı çeken vatandaşımız İzmir başta olmak üzere Manisa, İstanbul ve Bursa gibi büyük şehirlere göç etti. Nüfusumuz 2 binlerden 800'e düştü. İller Bankası'ndan gelen 25-30 bin TL dolayındaki aylık payımız 16 bin TL dolayına düştü. Bu durumu üç yıldır kahvehanelerde düzenlediğimiz toplantılarda hemşerilerime anlatıyorum. Desteklerini beklediğimi ifade ettim. Sağ olsunlar. Bana güvenip hayır işleri için ayırdıkları paralarını beldemizin yatırımlarına tahsis etmeyi tercih ettiler. Hatta bir vatandaşımız hacca gitmek yerine daha fazla sevabı olacağını düşündüğü için yaptığımız tuvaletin ve çeşmelerin yapımı için bize destek sağladı. Allah kendilerinden razı olsun. Bu tavrımızda bir değişiklik olmayacak. Öreğler halkı ile bütünleşerek yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Belde halkından Ali Osman Özdil, "Belediye başkanımız ile aynı siyasi görüşü paylaşmadığım halde kendisinin halkı ile bütünleşmesini destekliyorum. Yatırım için beldesine destek veren hemşerilerimi de tebrik ediyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber