Eğirdir'de elma sezonu dua ile başladı

Eğirdir'e bağlı Yukarı Gökdere köyünde, elma hasadının hayırlı ve bereketli olması için Mevlid-i Şerif okutuldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2012 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğirdir'e bağlı Yukarı Gökdere köyünde, elma hasadının hayırlı ve bereketli olması için Mevlid-i Şerif okutuldu.

Yukarı Gökdere Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nce düzenlenen programa Vali Memduh Oğuz, Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz, Yukarı Gökdere köyü muhtarı Ahmet Sarı, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda, önümüzdeki günlerde başlayacak elma hasadının hayırlı ve bereketli olması için Mevlid-i Şerif okundu.

Vali Oğuz, daha sonra yaptığı konuşmada, elma hasadının bol bereketli ve kazançlı olmasını diledi. Türkiye'deki elma üretiminin yaklaşık yüzde 23'ünün Isparta'da gerçekleştiğini belirten Oğuz, Isparta'da elma üretiminin oldukça bilinçli yapıldığını kaydetti.

Programdan çok etkilendiğini dile getiren Oğuz, "Burada gördük ki hakikaten üreten, hizmet eden köylümüz milletimizin efendisi. Onları gönülden tebrik ediyorum. Bir dalda, bir ağaçta bir mahalleye yetecek kadar elma var. Buna biz teşekkür etmeyelim de kim etsin. İnşallah biz şükredelim, teşekkür edelim, Cenabı Allah da arttırsın" dedi.

Yukarı Gökdere Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Özdemir de bu sezon üretilen elmaların kalitesinin oldukça iyi olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından konuklara "Şükür yemeği" ikram edildi. Daha sonra, Vali Oğuz ve beraberindekiler elma bahçelerinde incelemelerde bulundu.

Muhabir: Mehmet Erbek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber